Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inredning,  Inspiration,  Juligt

Juldukningen

Att få duka och göra fint kan vara något av det roligaste som finns. Ta fram finporslinet, finbesticken och…finglasen. Tänkte jag skriva men just så är det inte i vårt fall. Har nu lovat våra familjer att vi önskar oss glas varenda jul och födelsedag från och med nu. Men vad nu tänker du, har du inte jobbat på Orrefors? Jo precis, det stämmer, men Cerveras kampanjer slår den personalrabatten så att säga…

Nog om det.

Det blev ett långbord med den ärvda vita linnéduken, runda grå tabletter, porslinet från Villeroy & Boch som jag samlat på sedan tidiga tonår och så besticken från Gense och en bordsdekoration bestående av en träslinga från Panduro tillsammans med ljuslyktor från Kosta Boda och mässingsljusstakar insamlade på otaliga loppisar. Sammantaget en väldigt grå/vit och vacker dukning som jag blev väldigt nöjd med.

Kan ju konstatera när jag ser bilden att endast en rookie fotar en dukning utan att tända ljusen på bordet. Men mamman i huset hade liiiite annat att stå i den dagen så jag ursäktar mig med detta.

Foto: Sarah Berg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.