Fixat & Donat,  Inredning,  Inspiration,  Juligt,  Sarah tipsar,  Sarahs kreativa

Julig bucketlist

Jag tycker mig höra lite här och var att folk inte har kommit i julstämning i år, inte har fått någon julkänsla. Det tycker jag är tråkigt, julen är ju så härlig och även om jag inte vill pracka på någon julkänslor som inga vill ha så tänkte jag att för er som v i l l komma i julstämning men inte riktigt har gjort det ännu kommer här ett par tips. En jul-bucketlist om man så vill. Enkla saker, som inte kostar penger eller tar mycket tid i anspråk men som gör underverk för känslorna.

Pyssla
”Men jag är ju inte pysslig av mig” tänker du nu. Lugn. Det jag har i åtanke klarar alla, jag lovar. Jag knöt ihop stjärnan på bilden ovan av några kvistar jag knipsade i trädgården. Vitt tygband hade jag liggande hemma men har du inte det går det ju lika bra med garn, paketsnöre eller ståltråd. Inga problem! Det tog mig inte fem minuter och den gör sig så fin där uppe på spisen.
Vill du inte ha en stjärna kan du köpa ett gäng apelsiner, hela nejlikor och röda band (på lokala ICA har de för vana att skylta detta på samma plats vid frukten, easy-peasy att hitta med andra ord!). Det luktar ljuvligt, och får mina julkänslor att skjuta i höjden! Fina att hänga i fönstret, på ett vitrinskåp eller i lägga i en skål i badrummet.

Läs
Det finns en mängd juliga böcker, feelgood-böcker som gör precis allt för att boosta din julkänsla. Jag har faktiskt köpt mig en, Snöfall, Mirakel och Frusna Hjärtan. En väldigt söt liten sak.
Eller köp en jultidning.

Se på film
Gillar du inte att läsa kanske film är din grej, Tomten är far till alla barnen, Ensam Hemma och The Holiday är filmer jag älskar att se på julen. Och då är jag inte ens en filmtjej. Egentligen. Men när det är jul är det annorlunda.

Lyssna på julmusik
Har du lyssnat på julmusik i år? Verkligen lyssnat? Och nu menar jag inte Just D eller Adolphson & Falk utan klassikerna, Ron Miller, Michael Bublé, Carola, Jöback och Jussi. Klassisk, vacker och lugn julmusik som får axlarna att sjunka, andetagen att bli djupare och stressrynkan att slätas ut. Gör det. Det går inte att vara stressad till O Helga natt. Nope.

Ät
Köp hem färdiggriljerad julskinka om du vill, griljera en färdigkokt dito eller gör jobbet från scratch.
Vill du känna dig extra proffsig i köket köper du hem Abbas femminuters sill och gör din egen inläggning. Busenkelt och du känner dig garanterat som Ernst på studs.

Men ät en skinksmörgås med senap till den där julmusiken, drick lite glögg eller must om du föredrar det. Andas in dofterna från dina apelsiner med nejlikor och bläddra i din jultidning. Nu är det jul!

Foto: Sarah Berg

PS. Det bästa tipset av alla är nog ändå att sänka kraven. Vad gör det om det inte är tipp-topp-städat? Det är ju ändå mörkt typ hela dagarna. Och om du inte fick iväg några julkort? Jag älskar att få julkort men om jag vet att personen som skickade det har stressat halvt ihjäl sig för att få iväg dem är känns det ju inte bra. Så ta ner det ett par snäpp, det blir jul ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.