Fixat & Donat,  Hallen,  Inredning,  Inspiration,  Vit inredning

Linneskåpets nya kläder

Som ni vet har vi detta vackra linneskåp i vår hall och jag har velat fram och tillbaka, måla eller inte måla. I helgen hade jag velat färdigt och så här gick det till när linneskåpet fick nya kläder.

Steg ett var givetvis att ta bort alla handtag och beslag, de små rackarns mässingskruvarna satt som attan. Det är nog ingen som har stört dem på väldigt länge och de satt som berget. Förarbetet blev aaaaningens jobbigare än vad jag hade räknat med 🙂

När jag tog den här bilden tänkte jag ”vad fan har jag gjort?? Jag har förstört skåpet!” Hua, får rysningar bara jag tänker på det… Tur för mig att jag har målat ett par stolar och annat tidigare och vet att man inte får bry sig så mycket om första varvet.

Efter andra lagret färg började det ordna upp sig, nu började jag ana hur resultatet skulle bli…

Och när jag tog den här bilden log jag från öra till öra, vansinnigt nöjd över att linneskåpets nya kläder visade passa alldeles utmärkt! Tre lager färg krävdes för att klä in linneskåpet i vacker ,vit, halvblank färg.

När jag sköt tillbaka skåpet på sin plats mot väggen blev det också alldeles uppenbart att detta klädbyte knöt ihop hallen bättre. Den lilla arbetshörnan med sitt svarta skrivbord och vitmålade stol samsas nu bättre med linneskåpet och stolen med den vita dynan. Det är ju så här det ska se ut, så tydligt och så självklart!

Efter ytterligare 24 timmar  var det dags att skruva fast lås, handtag och beslag igen. Funderade ett tag på om det verkligen var mässing som var rätt eller om jag skulle ta tillfället i akt och även byta skåpets ”accessoarer ”men nej. Där gick gränsen, de gamla och barndoms-vänliga-minnena skulle tillbaka. Så fick det bli!

Färgen är nu dammtorr och handdukar och linne har fått flytta in. Blev så nöjd med resultatet att jag bemödadade mig med att vika om alla lakan och handdukar för att de snyggt och prydligt skulle kunna staplas upp. Kanske till och med skulle investera i lite hyllpapper och hylltejp? Bara för sakens skull liksom 🙂

Nu står skåpet och ”vilar”. Enligt instruktionerna på burken ska man vänta en vecka innan man ställer något på ställytor och detta har jag varit supernoga med på allt jag tidigare har målat. Det har visat sig vara klokt för färgen sitter där den ska och skavs inte av eller får några fula märken. Alltså väntar jag nu till nästa måndag (!) innan jag piffar och dekorerar så som jag vill ha det. Kanske är det är en vacker amaryllis ska få stå och blomma?

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.