Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Hemma hos oss,  Inredning,  Inspiration,  Sarah tipsar,  Sarahs kreativa

Marmorerade ägg

Jag var bara tvungen tillslut, att marmorera ett par ägg inför påsk. Jag är som jag tidigare antytt inte mycket för påskpynt, håller mig till blommorna och lökarna och tycker gott att det är bra så. Men några fina ägg, marmorerade i blått i två olika nyanser (för det råkade jag ha ”över” i det…hrm…ganska stora nagellacksskåpet) lät ganska snyggt så jag ville prova.

IMG_4938

Jag valde att blåsa ur äggen först, oklart om jag kommer att hänga upp dem i ett ris eller om de får ligga kvar i kristallskålen som ni ser på bilden ovan men nu har jag möjligheten i alla fall. Bra tips på hur ni gör detta hittar ni här, läs särskilt signaturen Sofias tips under kommentarerna. Så gjorde jag och det gick strålande!

IMG_4944

Sedan var det faktiskt precis så enkelt som det har verkat i de DIY-tips som gått att läsa lite här och var. En skål med kallt vatten, droppa/häll i nagellack i valfri färg, rör om och doppa äggen ett och ett. Akta fingrarna men skulle du få nagellack på dig går det ju faktiskt bort med remover. Jag fiskade upp mina ägg med hjälp av en gammal gaffel och lät dem torka i gamla värmeljusformar som jag ställt på ett bakplåtspapper på köksbänken. Minimalt, för att inte säga noll, spill och kladd.

IMG_4942 IMG_4939

Foto: Sarah Berg

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.