Fixat & Donat,  Inredning,  Inspiration,  Köket,  Vit inredning

Mitt senaste DIY-projekt

För dem av er som har läst Kalmarposten idag har ni redan förstått att jag har haft lite roligt för mig med målarfärgen här hemma. DIY står för Do it yourself och är ett begrepp som myntades under 50-talet och helt enkelt gick ut på att skapa saker själv med hjälp av sådant man ändå har hemma. Som färg.

Senaste DIY-trenden har cirkulerat i inredningsbloggar en tid nu och har varit något så enkelt som att doppa föremål i färg. Stolar, bestick, lampor, bord och annat har hamnat i färgbyttorna, endast fantasin har satt gränser. Själv valde jag att doppa ljuslyktor, vanliga enkla ljuslyktor i frostat vitt glas från IKEA, och resultatet ser ni nedan.

Först måste man ju plocka fram allt man behöver och skydda platsen man arbetar på för att inte få färg ÖVERALLT.

Vad använder man då sockerbitarna till kanske ni undrar? Jo de doppade ljuslyktorna måste ju stå och ”droppa av” på något och att balansera på ett par sockerbitar gick alldeles utmärkt. Däremot kan jag tipsa er som har barn om att kanske offra ett par LEGObitar istället eftersom sockerbitar kan smälta ihop om de  blir för blöta av färg… Jag talar av egen erfarenhet… 😉

Jag testade även att måla en lykta med pensel med ett färgprov som jag beställt från Flügger Färg. (Att beställa färgprover via Flügger rekommenderas verkligen, snabbt, enkelt och absolut tillräckligt stora prover för att kunna testa ordentligt hemma).

Det färdiga resultatet! Längst till höger mitt första försök, lite för mycket färg och lite snett doppat. Mitten är jag nog mest nöjd med och längst till vänster ett försök med en lykta som jag sedan tidigare knutit ett sidenband runt, lika fint det!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.