Drömhuset,  Hemma hos Disponenten,  Inredning,  Inspiration

Planer för en pergola

Vi har under de två somrar som vi har bott hos Disponenten haft ett segel uppspänt över vår matplats på altanen. Ett arv från tidigare ägarna och väldigt mysigt. Stundtals. Det är bara det att det blåser sönder. Stup i kvarten. Jag vet inte om det har varit två ovanligt blåsiga somrar eller om det har varit normalt men faktum kvarstår, seglen går sönder och det är väldigt tröttsamt att ta ner och sätta upp dem (=kånka fram stoooora stegen) för att laga och fixa.

cf6b20ebd14c4d581e96d3b60da0225e

Nu har vi istället bestämt oss för att bygga en pergola till nästa år. I ena kanten tänker vi bygga vidare på det plank som redan finns där, men med hjälp av reglar få upp höjden så att pergolan inte sluttar utan är rak. I andra kanten kan vi med hjälp av en regel längs husväggen och ett ”stödjeben” i pergolans ytterkant få precis den form och storlek på pergolan som vi är ute efter.

 

 

 
ac3d117e3b4f1bb9d7e83581a1bbe9ecVi tänker givetvis måla in hela pergolan vit för att i mesta möjliga mån smälta in i övriga miljön och om vi känner att det behövs tänker jag ”fläta” tyg på liknande sätt som är gjort här mellan reglarna för extra svalka. Eller bara för att det blir snyggt.

Någon skrev att det är väldigt dyrt att bygga en pergola men det håller jag nog inte med om. I vårt fall handlar det inte ens om speciellt mycket material och om man väljer ett billigare tyg från exempelvis IKEA istället för måttbeställd markisväv (som i det fallet) behöver det ju inte bli så kostsamt. Fåglarna gör ju sitt med det där tyget i alla fall så att säga.

 

Sommaren har gjort comeback och jag längtar redan till nästa vår och sommar. Av många anledningar. Härligt, härligt!

Bilder från Pinterest, Pinterest och Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.