Inredning,  Inspiration

Pricken över (under) i:et

Annonssamarbete med Trendcarpet.se

Jag är inte den första som prisar mattornas betydelse för en inredning. Gardiner kan jag leva utan men det är enbart förutsatt att jag får mattor i rummet istället.

Det är något speciellt med textilier, det är vi nog alla överens om, och just mattor grundar en inredning, förankrar den, legitimerar dess plats på något sätt.

Efter drygt tre år i huset har vi nu mattor på nästan alla ställen där jag vill ha mattor. Det ändrar sig ju lite det där också, eftersom undertecknad möblerar om titt som tätt. Hrm. Men nu alltså, vårt sista tillskott i familjen mattor, denna viskosmatta från Trendcarpet.

Att fota denna matta i dagsljus hade inte varit helt enkelt då den skiftar i flera olika nyanser beroende på vilket håll du ser den ifrån, i ”höstljus” är det ännu svårare. Men färgen heter Palanpur och är en ljusgrå, skimrande, nyans som är så, så fin i vårt gästrum.

När jag surfade runt och letade mattor hittade jag även den här vackra Kelim-mattan men tyvärr har jag ingen bra plats för den. Egentligen hade jag gärna haft en matta under vårt nya bord i köket också, det där med att förankra, men då golvet där just nu är rutigt tycker jag att det blir lite känsligt med en matta också. Det stör mina mönsterkänsliga ögon.

Men nya mattan alltså, älskar den!

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.