Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos oss,  Inredning,  Inspiration,  Sarah tipsar

Redovisning av veckans projekt

IMG_0241

Nu är det alltså färdigt, mitt måleriprojekt för den här veckan, matsalsbordet. Det mörka ekbord som stod i matsalen när jag växte upp har nu förvandlats till ett ljust, och genast betydligt lättare, bord och jag kunde inte vara mer nöjd. Det är ju sådär, när man har en vision om någonting och ser det framför sig, det ska ju bli så sen också. Det är trots målarfärg och pensel inblandat och mycket kan hända som gör att visionen blir med kladdig än klockren. Men inte i det här fallet, oh no, det här blev precis som jag önskade.

IMG_0229a

Work in progress, det blev totalt fyra strykningar på bordet. Ett lager vit grundfärg och tre lager bruten grå färg.

IMG_0228a

Nystruket och fortfarande blankt, slutresultatet är helmatt.

IMG_0238 IMG_0240

Jag har förstått att ni är ett par stycken där ute som är sugna på egna målningsprojekt och jag skulle ju kunna ge mig på att beskriva något slags steg-för-steg om hur jag gjorde men eftersom min bloggkollega och namne Sara på Little Miss Fix It redan har gjort detta så utförligt latar jag mig och länkar till henne istället. Förövrigt en blogg ni inte får missa att läsa, dagens tips!

Nu återstår att vänta över helgen innan något placeras på bordet, detta är mitt andra tips för dagen, fuska inte med den tid som står på målarburken för full belastning. Ytan känns torr nu, och att lägga i skivorna och skjuta ihop bordet är inga problem, men att ställa saker på den yta jag har kämpat så med. Ack nej, det skulle jag aldrig göra förrän, i det här fallet, fem dygn har passerat. Så. Nu vänta, nästa vecka piffa.

Foto: Sarah Andersson

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.