Fixat & Donat,  Fyndat,  Inredning,  Inspiration,  Vit inredning

Renovering av stolen – del 1

Japp, nu har jag äntligen satt igång med renoveringen av mitt 20 kronors fynd från ett par veckor tillbaka. Jag började med att skruva bort sitsen i hiskelig grön galon…

Sedan var det dags att slipa, slipa och slipa. Hela stolen blev len som en barnrumpa när jag var färdig 🙂 Två olika grovlek på sandpapper krävdes för detta. Därefter var det dags för målartvätt, eller i mitt fall vatten och YES. Fungerade alldeles utmärkt även denna gång.

Stolen fick sedan stå och torka några timmar innan jag började grundmåla den. Nu är den färdig-grundad och allt ”tråkigt” underarbete är färdigt. De kommande dagarna skall minst två (troligtvis tre) lager vit vattenbaserad oljefärg målas på och slutligen skall sitsen kläs om. Den kommer att bli sååå fin, precis som jag föreställde mig!

Lisbeth, jag är ledsen över att stolen inte ”slapp min pensel” den här gången men det finns en anledning till det. Dyrgripen har troligtvis stått i vatten en längre tid och därefter torkat så någon decimeter upp på varje stolsben var den missfärgad och ful. Trots mitt slipande. Alltså fick det blir vitt den här gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.