Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inredning,  Inspiration,  Renovering,  Sarah tipsar

Renoveringstips

IMG_8492

Tänkte bjuda på ett enkelt, men väldigt tacksamt, tips för er som också renoverar fönster så som vi gör. Gamla hederliga fönster med haspar som du själv, eller kanske någon innan dig har kladdat färg på. Kanske har hasparna suttit på en plats där de blivit smutsiga även av annat än färg under flera år.

Du vill helt enkelt piffa till dem lite och då har jag världens bäst tips – såpa. Enligt ryktet skall linoljesåpa vara det allra bästa men det hade jag ingen så jag tog vanliga gul (grön funkar också) Grumme såpa. Den enda skillnaden är att det tar lite längre tid.

Det här är alltså inget för dig som har bråttom men det är något för dig som tycker att det är lite småtrist att pilla, slipa, borsta, bli förbannad och ändå inte bli helt nöjd. Lägg hasparna och beslagen du vill rengöra i såpa, se till att det täcker ordentligt, och vänta. I ett par dagar, upp till en vecka beroende på hur illa det ser ut. Skölj av, torka och voilá! Färdigt.

Hur smidigt låter inte det? Just det!

PS. Lägg i hasparna när du börjar renoveringen för det tar ju ett par dagar att slipa, spackla, grunda, slutstrykningar och torktider. Sammantaget blir hasparna och fönstren klara ungefär samtidigt. I alla fall om man har en liten 6-månaders distraktion som gör att man inte kan jobba 100% effektivt hela tiden.

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.