Fixat & Donat,  Inredning,  Inspiration,  Sarah tipsar,  Sovrummet

Säng-makeover

Någon som ser vad som har hänt med sängen? 🙂

Den har fått en liten remake a’la Sarah och Alexander 🙂 Min kära sambo har klagat på att sängen varit för kort för honom ungefär exakt sedan vi köpte den. Han kan helt enkelt inte ligga raklång utan har fått veckla ihop sig eller lägga upp fötterna på fotändan av sängen. Så kan vi ju givetvis inte ha det och häromdagen planterade jag en idé jag gått och funderat på. Tänk om vi skulle såga av fotändan då?

Sagt och gjort, madrasserna ur och så började vi med att klippa upp och dra ner vadden runt fotändan som bestod av en masonitskiva och skumgummi.

Skumgummit var bara limmat på skivan och gick lätt att ta bort.

Sen var det dags att börja såga och jisses vad han sågade sambon. Mycket praktiskt med en stark man i hemmet, en som det dessutom går att samarbeta med, vi är ett sammansvetsat team och det går som en dans när vi gör saker här hemma. Skönt!

Inget slarv inte, slipa till kanterna med sandpapper givetivs, de blev till och med bättre än de var i original 😉

Efter detta vek vi tilbaka vadden och häftade fast på insidan, överblivet material klipptes bort. Vi hade tjockare vadd kvar som suttit över den höga delen av fotändan och detta fäste vi över  det ni ser på bilden så att det blev mer rundade kanter och en mjukare ”skarv”. Misstänkte att det skulle bli snyggare så när tyget kom över.

Och visst blev det så! På med tyget igen, här valde vi dock att inte klippa av tyget utan bara vika ner det på insidan i sängen och lägga madrasserna över. Vi fick trycka ner madrasserna lite, liksom kila fast dem, men det gick och det blev förbaskat bra. Hörnen, där det är lite för mycket tyg, fick vi vika lite snyggt och det gick riktigt bra.

Ja sen var det bara att bädda, piffa, fluffa kuddar och njuta av resultatet. Jäklar i min lilla låda så bra det blev, precis som det var tänkt och ett, tu, tre så hade vi en ”ny” säng i sovrummet 🙂

 

När man är riktigt nöjd med något måste man få fota det ur måååånga vinklar. Eller hur? 🙂

Ja precis, vi tar väl en till, en ”mäklarbild” med lite av dörrkarmen med i bilden. Vi är supernöjda och eftersom detta skedde igår kan jag nu meddela att sambon låter hälsa att han sovit som en prins i natt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.