Drömhuset,  Inredning,  Inspiration,  Renovering,  Vi två blir tre

Tankar om ett barnrum

baby

I den renovering som nu pågår i Drömhuset ingår även det blivande barnrummet. I det här inlägget skrev jag ju att vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med ett av rummen på övervåningen men det gjorde vi ju såklart, det ska bli lilla pyrets rum. (Och dra nu inga stora växlar på färgval i bilderna ovan, vi vet i skrivande stund inte om det är en liten hon eller en liten han som huserar i min mage).

Jag är inget stort fan av starkt mönstrade barntapeter, jag har hellre en ljus/vit bas och adderar färg i form av sådant som ändå flyttar in, leksaker, böcker och textilier exempelvis.

I de tankar vi har än så länge ingår en Stokke Sleepi, sängen som går från babynest till vanlig spjälsäng och ännu större om man så vill. Skötbordet Sundvik från Ikea får nog flytta in liksom en ljusslinga från Iris Lights. Ett bra exempel på något som kan få bli antingen mer åt det blå/grå hållet eller åt det aprikos/rosa hållet beroende på vem som ska bo i rummet.

Och så böcker så klart, massor med böcker. Ett barnrum utan böcker känns inte komplett om du frågar mig och jag vill ju så gärna att vårt lilla pyre ska tycka om böcker, sagor och historier lika mycket som jag själv gör.

Bildcollage skapat av bilder från google

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.