Inredning,  Inspiration

Tankar om ett bibliotek

Collage-Bibliotek

Som jag tidigare har nämnt tänker vi göra ett av rummen på nedre plan i Drömhuset till ett bibliotek. Rummet med den grönblommiga kakelugnen. Precis som jag också nämnde i detta tidigare inlägg kommer just den kakelugnen att få sätta tonen för hela biblioteket och jag har försökt samla våra tankar kring detta rum i ett bildkollage.

Två sköna läsfåtöljer med tillhörande bra belysning. Troligtvis IKEAs Barometerlampa som vi redan har som bordslampa. Sköna kuddar, gärna modellen Stensöta från Svenskt Tenn.

En skön trasmatta på golvet, ett brickbord i vitt. Detta måste också bli dagens tips, otroligt prisvärt från det här stället.

Och så detaljer, detaljer, detaljer. Sådant som inte köps i vanliga butiker utan med fördel på loppisar. En gammal skolplansch att hänga på väggen. Boken Svensk Flora att riva valfria sidor ur att hänga upp på väggen med hjälp av vanliga pappersklämmor, vackra askar och lådor att dekorera med exempelvis tapetbitar. Medicinflaskor och så höstens DIY-projekt, ett gipsansikte.

Såg ett otroligt snyggt gipsansikte i Sköna Hem nr. 8/2014. Då av Kerstin Rydh för det facila priset av 6 800 kr. Men eftersom det jag gillade allra bäst med detta ansikte var det operfekta, det knöliga och icke släta tänkte jag att detta kunde vara ett roligt projekt att pyssla med själv. Vi får väl se hur det går men jag tänker alla gånger försöka.

Bildcollage: skapat av mig med bilder från IKEA, Jotex, Jula, Lagerhaus, Panduro, Svenskt Tenn och Google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.