Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inredning,  Inspiration

Välkommen hem!

Äntligen!

Äntligen har vi tagit tag i vår hall och faktiskt gjort något mer genomtänkt med den stora men lite ologiska yta vi har till förfogande. Det är ingen renovering vi talar om nu, snarare en make-over. Med ett stundande bröllop och nu också en high-way som ska anläggas kändes det mer rimligt. Hrm.

hall3

Men vad gör det när resultatet känns så här bra? Jag hade sett, och blivit besviken, över att IKEA’s Björksnäs-soffa verkat utgått ur sortiment och inte fanns kvar i butiken i Kalmar. Åkte därför dit i jakten på det näst bästa, hittade ett alternativ men också en mycket trevlig tjej att fråga och guess what? Det fanns fem svarta Björksnäs kvar i lager och en av dem norpade jag. YAY! Är dock inte så förtjust i fårskinnsdynan, och den naturfärgade dynan som också funnits som alternativ har däremot utgått. Så. Jag skippade dyna helt och körde på tre kuddar och två ryggkuddar istället. Både ett billigare och snyggare alternativ om jag får säga det själv. Den blev lite mer personlig så här helt enkelt.

hall8

Lite ljusstakar (tack älskade svärmor som var på plats när Sällskap släpptes!!), en matta, en lampslinga från GRANIT och så hallbordet från mitt barndomshem sedan var hallen så gott som klar. Så gott som. För det är ju något mer, väldigt viktigt som har tillkommit. Eller försvunnit hur vi nu väljer att se på den saken.

hall5

Vårt hus levererades med väggmålningar. En hel drös av dem. De flesta har vi renoverat bort. (Förlåt väggmålningsguden i himlen) men en, den i hallen, den största av dem alla, har varit kvar. I väntan på renovering.
Nu finns den på sätt och vis fortfarande kvar (det gör ju de andra också, under lager av gips, spackel, lim och tapeter) men bakom det tyg som nu fungerar som backdrop till soffan. Har nog aldrig älskat rutor så mycket! Två raksömmar, två rundstavar, två borrhål och två skruv. Tada!

hall2

Foto: Sarah Berg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.