Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos oss,  Inredning,  Inspiration,  Renovering,  Sarah tipsar

Veckans projekt

IMG_0219

Igår påbörjade jag ett nytt projekt här hemma. Ett litet och lagom sådant. Projekt ”måla-om-matsalsbordet-och-halvmånebordet”. Det har stått på agendan sedan vi bestämde oss för att det var dessa möbler vi ville skulle flytta in i Drömhuset och det känns väldigt skönt att ha satt igång. Skönt också med ett målarprojekt där en strykning inte tar flera timmar i anspråk utan klaras av på under timmen. Stort plus för det säger både jag och karate-kid i magen.

På bilden ovan har just första omgången grundfärg strukits på och borden står i väntan på första lagret av den riktiga färgen. Det stora bordet kommer att få en ljust grå nyans medan det lilla kommer att bli vitt.

Att vända bord, eller för all del stolar, upp-och-ner på det här sättet är ett tips jag fick i en målarbutik för många år sedan när jag skulle måla om våra pinnstolar. Genom att dela upp målningen i underrede och ovansida så här blir det både lättare och stabilare att måla plus att eventuella rinningar hamnar på ställen där de inte syns när man sedan vänder möbeln på rätt håll igen. Fiffigt! Dessutom är det stora och tråkiga jobbet i stort sett gjort när man är klar med underredet. Ovansidan är en baggis i jämförelse.

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.