Fixat & Donat,  Inspiration,  Köket,  Vit inredning

Hyllan steg för steg, del 1

För alla som kanske inte är 100% med på noterna och vet exakt hur det ser ut här hemma och hur hyllan såg ut från början kommer här en ”före-bild”.

Min älskade verktygslåda som jag är så förtjust i, eller kanske mest allt fiffigt och finurligt den innehåller. Är barnsligt stolt och fäst vid min verktygslåda 🙂 Och så de nya slipkuddarna som införskaffades igår. I verktygslådan ligger bland annat en tång som jag använde till att dra ur alla häftstiften efter vaxduken med, grundarbetet är nog så viktigt!

Hyllan utan vaxduk, äckligt furugul och lackat blank… Vem tänkte fel när de gjorde så här??

Slipad, slipad, slipad (på detta fick jag inget kort eftersom även jag var full av slipdamm 😉 ) och så målartvätt förstås. Fast jag kan avslöja att jag INTE använder riktig målartvätt utan vatten och YES, ett tips jag fick förra sommaren när jag skulle måla pinnstolarna. Det fungerade jättebra så det fortsätter jag med!

Slipad och tvättad och betydligt mattare än med den hiskeliga lacken på…

En bra pensel är värd varenda krona, ska ni måla något så snåla för guds skull inte på penseln, det gör faktiskt jättestor skillnad! Jag använder grundfärg och en halvmatt vattenbaserad lack färg från Beckers, precis samma som jag använde till pinnisarna, den blev jättebra på stolarna och blir säkert lika bra här.

Grundmålad, ett lager, och på tork inför ett par lager vanlig färg under dagen och sedan väntar 7 (!) dagars torktid. Det kan tyckas mycket men på ställytor är det bra ju längre färgen får tork och det ska man inte kompromissa på. Då får man göra om inom kort och arbetet kan lika gärna vara ogjort och det vill man ju inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.