Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inspiration,  Vit inredning

Om en makeover av ett badrumsskåp

IMG_0360 IMG_0361 IMG_0362

De senaste veckorna har jag ägnat mig åt en makeover av ett badrumsskåp som hade sett sina bästa dagar men som får duga tills vi väljer att prioritera nyinköp av ett helt badrumsmöblemang. Det skulle gå att göra betydligt mer förvaringseffektivt i badrummet men det får vänta. Makeovern har dock lyft det befintliga skåpet med flera snäpp!

Efter velande fram och tillbaka bestämde jag mig för att måla skåpet med pensel. Jag är helt enkelt mer säker med färg och pensel än med sprayburk och därför fick det bli så. Insidan fick dock sin färg med hjälp av sprayburken , det var så lite som skulle målas och så många hål för hyllorna som jag riskerade att fylla med färg om jag ”penslade”. Efter att ha sett resultatet av mitt sprayande är jag glad att jag valde pensel till resten. Nuff said!

Som synes fick inte hela insidan vit färg utan täcktes istället med dekorplast med marmormotiv. Ljusare insida = lättare att hitta. Att hitta rätt dekorplast var dock betydligt svårare. Den var slut i alla färgaffärer i Kalmar och på Bauhaus (där de förövrigt hade ett gigantiskt utbud av olika sorters dekorplast, dagens tips!) hade de svart marmor, vitbeige marmor, gråblå marmor och vitsvart marmor men den vitgrå var givetvis helt slut. Panduros webbshop fick bli lösningen till slut, bra att de finns men frustrerande att de inte finns som fysisk butik i stan så att jag kunde få tag i rätt ”marmor” direkt.

Jag valde också att flytta gångjärnen på skåpet till andra sidan så att skåpet nu öppnas åt rätt håll. Eller rätt och rätt, men det är mer logiskt med tanke på dess placering och det gör det otroligt mycket enklare att nå och komma åt sakerna i skåpet.

Ett annat val jag gjorde var att klä in glashyllorna i dekorplast. Anledningen? Efter att ha klippt till den smala remsan till själva skåpet hade jag en spillbit över som räckte alldeles utmärkt. Dessutom var glaset inte precis kristallklart utan ett sämre, grönt, glas som är hållbart men som mot de vita väggarna och dekorplasten blev väldigt fult.

Slutligen borrade jag hål i skåpsdörren och satte dit en porslinsknopp som inte är alldeles för utmärkande men som den uppmärksamme noterar plockar upp såväl den vita färgen som metallen som nu löper som en röd tråd genom badrummet.

Voila! Färdigt.

Allt som allt kostade detta under hundralappen då färg, pensel och vit sprayfärg är något som alltid finns här hemma, allt jag behövde införskaffa var alltså dekorplast och knopp. Tidsåtgången, utan torktider inräknade, skulle jag säga är cirka 1 timme. Max.

Ganska bra jobbat om jag får säga det själv.

Foto: Sarah Andersson

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.