Midsommarkrans
Inspiration

Min midsommarkrans – så här blev den

Jag ville så gärna binda mig en riktigt fin midsommarkrans i år, dels för att piffa upp min klädsel och göra den extra somrig (jag köpte ingen ny midsommarklänning i år av förklarliga skäl) och dels för att det är så himla ”midsomrigt” med kransar.

Jag hade tänkt plocka pioner och rosor till min midsommarkrans ute i trädgården men riktigt så blev det inte. När den där rejäla regnskuren kom i torsdags kväll var jag ute och räddade pionerna men rosorna hade blåst och regnat sönder helt dagen därpå. Tur då att jag fick den otroliga buketten från Madde och Social Stories bara dagar innan midsommar. Den blev min räddning. Och jag resonerade som så att de flesta av blommorna i den inte skulle stå sig och vara lika fina när vi kom hem från Öland ändå så de fick agera kransblommor.

Och vilken midsommarkrans det blev! Jag har nog aldrig bundit en så maffig och vacker midsommarkrans och ville inte ta av mig den på hela dagen. Tur då att den inte alls var så tung som den ser ut. När jag skulle natta Elliot framåt kvällen fick den dock åka av och hängde sedan på en krok i stugan och faktiskt fortsatt vara riktigt fin även där, om än något slokande. Jag tycker inte att det gjorde något, den var fin ändå!

Jag gjorde ingen hel krans av ståltråd utan en enda lång ståltråd som jag avslutade med en ögla i varje ände. I dessa band jag sedan ett sidenband som fick hänga ner och fladdra tillsammans med håret. Ett väldigt enkelt sätt att få ett snyggt avslut på en krans, betydligt enklare att storleksanpassa och i mitt tycke enklare att binda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.