Inspiration,  Kosta Boda

Bildkavalkad – Faktumgalan

Faktumgalan 054 Faktumgalan 058 Faktumgalan 060 Faktumgalan 065 Faktumgalan 070 Faktumgalan 074 Faktumgalan 080 Faktumgalan 090 Faktumgalan 091 Faktumgalan 099 Faktumgalan 100 Faktumgalan 105

Vilken kväll vi fick uppleva på Stora Teatern igår! Fullsatt till sista platsen och en stämning som växlade mellan gråtmild och väldigt fin till skrattfest. Allt tack vare galans fina inramning, arrangörerna på FAKTUM har gjort ett underbart fint jobb, alla pristagare och nominerade, dem som delade ut priserna, artisterna och självklart konferenciererna Klara Zimmerman och Emma Knyckare.

Inspelade filmer presenterade de nominerade bidragen som alla rev ner applåder, den här galan hade bara vinnare och alla nominerade hade förtjänat både trofén och uppmärksamheten. Artister som Daniel Lemma och Timo Räisäinen (japp jag googlade den stavningen) tolkade de låtar som Faktum-säljarna fått önska som sina ”pepp-låtar” och på plats att dela ut priser fanns bland andra Betlehem Isaac (Dawits dotter) som pratade om frihetskämpar och att använda gatan som en scen för att föra fram ett budskap.

Åsa Jungnelius tog plats på scen för att presentera det pris hon gjort för Kosta Boda till Faktum, det snälla slagträt och när hon klev på visades film från när priset tillverkades i hyttan i Kosta. Det var fint det också.

Jag skulle tro att jag lämnade teatern som en bättre människa, varm i hjärtat.

Foto: Sarah Andersson

2 kommentarer

 • Linus

  Hej,

  Jag heter Linus och var en av de som vann pris på faktumgalan! Vilka fina bilder! Tog du fler? 🙂 det är inte så att vi är med på någon? Årets gatumusikant!

  Tack !!

  • Sarah

   Hej Linus,

   Först och främst, grattis, vilket underbart projekt ni driver! Självklart har jag bilder även på er, jag tänker att vi kanske kan göra ett byte? Jag arbetar som marknadskommunikatör på Kosta Boda, det är vi som har gjort själva priset, har du möjligtvis en bild på dig/er där trofén syns? Som jag skulle kunna få lägga upp på vår Facebook-sida och skriva om er? Jag skickar givetvis alla bilder jag har på er, tror att det bara blev två men i ändå 🙂

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.