Inspiration,  Sarah tipsar

En god gärning och ett tips

IMG_6878 IMG_6880

Sedan i höstas är jag via jobbet involverad i ett projekt tillsammans med tidningen Faktum. Tack vare detta projekt, som jag kommer att skriva mer om längre fram när allt blir mer officiellt, har jag fått träffa fantastiska människor som har berättat mycket om Faktum, själva organisationen, hur det funkar och deras säljare.

Det har påverkat mig, verkligen, och något som fastnat allra mest är att många säljare berättar att den enda kontakt de har med andra människor på en dag är när de säljer en tidning. Annars möter vi inte deras blick, hälsar inte, pratar inte.

När vi var och handlade nyårsmaten tidigare i veckan stod det en så trevlig man utan för affären och sålde så väl tidningar som denna kalender och jag kunde inte låta bli. Vi växlade ett par ord, han berättade om kalendern, vi önskade varandra en fortsatt bra dag och jag gick därifrån väldigt glad över min nya kalender som ska få hänga på väggen på jobbet.

Kalendern är gjord av bilder på några av Faktumsäljarnas favoritsaker. Saker som de alltid har med sig eller saker som betyder något extra. Till varje bild finns ett namn och en liten text och jag måste säga att det är en väldigt, väldigt fin kalender.

Har du inte längre möjlighet att få tag i Faktum-kalendern, eller om du bor i en stad där du inte kan köpa Faktum, kan du istället ladda ner Sara Woodrows fina kalender med prints av henne från det gångna året. Jag laddade ner den förra året och jag kommer att göra det igen. Fantastiskt fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.