Inspiration

En utmaning och ett par svar

I förra veckan blev jag utmanad av min vän och tidigare kollega Madeleine som driver bloggen Bonjour Vintage och butiken BonBons här i Kalmar. Utmaningen bestod i att besvara följande tio frågor och efter lite klurande har jag nu knåpat ihop mina svar.

1. Vad är din stora, ständiga mat-craving?

Alltså det här med cravings är en stor besvikelse. Jag har få i vanliga fall men hade liksom hoppats att graviditeten skulle föra med sig något roligt. Det enda som har hänt hittills är att jag helt och hållet tappat aptiten för det mesta. Får nog svara filmjölk på frågan just nu eftersom det är vad jag oftast kan tänka mig att äta när aptiten är noll. Icke-gravid skulle jag nog aldrig säga nej till sushi. Eller en smoothie, herregud så gott det brukar vara!

2. Vad brukar du dagdrömma om?

Framtiden. Planer och drömmar som finns i denna framtid och när jag ska göra allvar av dem istället för att drömma om dem. Klurigt det där, att bara drömma om dem är ju avsevärt mycket enklare…

127355568e9fa1c1a3660cf258905fd3

3. Vad är din stora guilty pleasure?

Oj. Den här var faktiskt svår och jag fick fundera ganska länge. Men glossiga, lite för dyra magasin. Jag köper alldeles för många, alldeles för ofta. Prenumererade på US Vogue ett tag men insåg att prenumerationsexen har ett icke-glossigt cover av en betydligt sämre papperskvalité än om du köper lösnummer på Interpress. Just sayin’…

4. Vilken kvinna skulle du vilja ge en dos med virtuell kärlek och pepp?

Men åh, det är ju jättemånga. Anna Kinberg Batra skulle kunna få en dos. Mamma, hon förtjänar alltid en dos. Och så vännen som är nio dagar förbi sitt BF, skulle verkligen vilja ge henne en dos så stark att förlossningen sätter igång snart. Min svägerska som gjort något väldigt, väldigt modigt den här veckan och så kanske en liten dos till mitt framtida jag, en sisådär 8 veckor framåt i tiden.

5. Hur är du som vän?

Är jag bäst skickad att svara på den frågan? Jag försöker vara en rak och ärlig vän som ger av sin tid och finns där för mina vänner så som de finns till för mig.

IMG_7843

6. Vilken TV-serie/film/bok citerar du allt som oftast?

Haha, Solsidan. Det var SATC men nu var det så länge sedan jag såg det att Solsidan liksom tagit över. ”Aja baja vita soffan”

7. Vilken egenskap hos dig själv är du mest stolt över?

Mitt driv. Min förmåga att se till att ta mig vidare om jag inte är nöjd. När jag bytte jobb senast fick jag höra att jag var modig och det fick mig att fundera lite. Jag såg det ju inte riktigt så, jag gjorde bara det jag kände att jag var tvungen att göra. Jag har fått mycket gjort på det sättet, problemet är att kunna tygla och hålla tillbaka också. När man inte har sammandragningar och foglossningar är det lite svårare…

8. Vad äter du helst när du är solokvist?

Är usel på att äta överhuvudtaget när jag är solokvist. Men i ett icke-gravid-tillstånd passar jag gärna på att äta sushi eller dricka en yummy grönkålssmoothie.

IMG_7554

9. När känner du dig som starkast?

Precis efter ett träningspass. Eller mitt i skidbacken när farten är precis-på-gränsen-för-vad-jag-klarar-av. Låter ju som en idiot när jag skriver så men det är sant. Känner mig stark både mentalt och fysiskt när jag får göra något fysiskt.

10. Vad skulle du säga om du fick färdas tillbaka och ge ditt tonårsjag ett råd?

Det kommer bara att bli bättre. Det kommer att ordna sig och allt du känner nu kommer du att ha glömt i framtiden. Du kommer att bli ok, du kommer att komma på vem du är och vad du vill göra. Chilla lite!

bild-1(6)

Jaha, det var det det. Nu vet ni lite mer om mig men jag vete sjutton om ni blev så mycket klokare? Roligt är det i alla fall att få tänka till lite ibland och fundera på hur jag är egentligen. Tack Madde för utmaningen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.