Inspiration

Fjädrar!

Vet ni vad jag insåg när jag började bläddra i kalendern igen efter semester och sjukfrånvaro? Att det snart är påsk! Herregud, det är ju bara några veckor bort, hur är det ens möjligt? Påsken kommer tidigt i år men ändå, wow, redan?

Och vet ni vad som är nästan lika chockerande? Att jag faktiskt känner för fjädrar, ägg och lökar i år. Det måste ha med snön och den riktiga vintern att göra. Jag som vanligtvis tycker att påskfjädrar är ohyggligt fult känner i år att det är riktigt trevligt. Kanske för att jag köpte så nedrans fina fjädrar i Göteborg förra året, dem ser jag fram emot att plocka fram i år igen.
Och lökväxter är faktiskt alltid trevligt, året om. Jag älskar alla lökväxter.

Elliot och jag gjorde en utflykt till Blomsterlandet igår kväll, nästan helt folktomt och skönt att bara gå där och botanisera. De har en stor damm mitt i butiken med stora karpfiskar i så lilleman var väldigt nöjd med att stå där och titta och var överhuvudtaget det mest väluppfostrade barn jag kan tänka mig under hela tiden. Jag kunde i lung och ro titta, vända, vrida och fundera. Och jo, visst fick det följa med en del hem, lovar att visa er! Jag tror nästan att jag ska tjuvstarta påsken redan i helgen och börja vårpynta hemmet för att komma i vårstämning. Att snön fortfarande ligger tjock på tomten spelar mig mindre roll, den kommer nu nu, den där våren, känner ni det?

Bild: Sarah Berg från förra årets påskris av körsbärskvistar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.