Inspiration,  Sarah tipsar

Makten hos Moodboards

Skärmavbild-2014-09-25-kl.-20.18

I veckan som gick läste jag ett blogginlägg som verkligen fick mig att tänka till. Kanske för att det bekräftade mitt eget sätt att tänka. Eller kanske framför allt mitt sätt att sortera mina tankar. Jag läste Anna Storms inlägg om moodboards, mer specifikt hennes moodboard kring karriären och vad hon ville jobba med. 2,5 år efter att hon satt samman sin board jobbar hon nu, 25 år gammal, som chefredaktör för Sveriges största Bröllopsmagasin och för detta lyfter jag på hatten och säger grattis.

Liksom Anna tror jag på tankens makt och jag tror på moodboards som verktyg för att visualisera, konkretisera och fokusera just tanken mot det man vill och önskar. Det finns många som jobbar på samma sätt, fast i lite olika form kanske. Blondinbella gör mindmaps, för karriären, privat osv. för att konkretisera och styra sina tankar mot det mål man vill uppnå. Har ni aldrig testat tycker jag definitivt att ni ska ge det ett försök.

Nu behöver man ju heller inte sitta med sax, tidningsurklipp och limstift utan kan lätt som en plätt sätta samman moodboards via Pinterest. Jag lovar, jag har dem för ALLT. Det ni ser är bara mina offentliga boards, det finns minst lika många privata. Har en för bröllopsinspiration exempelvis. När Alex friade till mig förra året hade jag verkligen ingen aning om vilken typ av bröllop jag ville ha, hade inte tänkt i de banorna alls. Men med hjälp av Pinterest och hundratals pinnade bröllopsbilder börjar bilden klarna kring vad jag tycker är fint och viktigt vid ett bröllop. Och detta är ju bara ett simpelt exempel. Precis som Anna har jag också en karriärsboard för som den kreativa hjärna jag är har jag ibland svårt att få alla tankar som snurrar omkring i huvudet, drömmar, visioner, planer att konkretiseras och bli något verkligt. Med hjälp av en moodboard klarnar även det.

Så vad vill jag ha sagt med allt det här? Jag vet inte riktigt, jag får skapa en moodboard kring det också, men jag blev glad över att läsa att någon gör som jag. Att någon är lika kreativ och har hittat samma väg som jag för att sortera tankarna. Och så vill jag tipsa er om att göra samma sak, det är värt det, jag lovar!

Bild: skärmdump från min Pinterest

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.