Inspiration,  Sarah tipsar,  Träning & Hälsa

Mina bästa tips för fiskbensflätan

Jag är riktig flät-tjej och inte har det blivit bättre sedan jag blev mamma, en snabb och enkel fläta räddar de flesta har-inte-sovit-eller-orkat-tvätta-håret-dagar. Får ofta frågan hur jag orkar lägga ner så mycket tid på att fläta mitt hår men det är faktiskt precis tvärtom. Det går bussnabbt tack vare att jag har vanan inne och då är en fläta snarare en quick-fix än något annat.

Som variation till de vanliga flätorna är en fiskbensfläta då och då lite roligt. Här har jag samlat mina bästa tips för att få till en bra fiskbensfläta.

  1. Titta på Pinterest eller Youtube för tutorials innan du sätter igång, ett jättebra knep!
  2. Ta små slingor hela tiden, mycket mindre än en vanlig fläta. Hur små är svårt att säga, mitt hår är ganska tjockt så det som är en liten slinga för mig kanske inte är en liten slinga för dig.
  3. Fläta hårt! En fiskbensfläta glider mycket mer och lättare än en vanlig fläta så det gäller att du har ett hårt grepp. Jag har oftast lite ont i händerna när flätan är klar.
  4. Spara någon decimeter oflätat när du sätter bandet, varför? Se nästa punkt
  5. Ta din hårda fläta och liksom dra ut den med hjälp av fingrarna eller en kam. Lätta på trycket så att säga så att du får en bredare och fylligare fläta
  6. Det kanske viktigaste av allt, titta inte när du gör den. Stå inte framför spegeln utan någonstans där du inte ser och lita istället på känslan och händerna. För mig är det mycket lättare att göra något fint då än framför spegeln där den spegelvända bilden och min hjärna bara stökar till det.

IMG_5130

Sen kan jag tycka att en flätad frisyr blir ganska söt och därmed kräver lite mer makeup men det där är ju en smaksak!

Foto: behövs egentligen inte skrivas ut men det är alltså moi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.