Inspiration

Nyårsmål

Ett av mina nyårsmål var att laga mer varierad och rolig mat till Elliot om dagarna. Jag själv går lite på någon form av bröllopsdiet vilket låter som något väldigt bantar-aktigt och lite småtrist men det är inte alls så. Det är mat min kropp mår bra av, varje dag, bröllop eller inte. Men det kanske inte nödvändigtvis är något för Elliot att äta. Inte varje dag i alla fall.
Så som ett led i att lyckas med mitt mål görs det nu veckomenyer här hemma, det handlas efter dessa och det går helt enkelt så otroligt mycket smidigare. För att laga mat är ju egentligen jätteroligt, det är själva tänkandet på mat som är lite mindre kul. Planera, handla, tina upp och så. Även om det också är en sanning med modifikation för att sätta mig med matplaneringen en stund varje helg är numera en favoritsysselsättning. Inte bara känner jag mig som en über-mamma, det blir både mer ekonomiskt och mer hållbart. Vi slänger numera så gott som ingenting eftersom allt är mer genomtänkt och planerat. Det känns bra i magen.
Och jag inser att jag inte precis kommit på något nytt, familjer har garanterat gjort så här i århundraden. Men vi kom in i det nu, bättre sent än aldrig liksom!
Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.