Inspiration

Nylackat

Jag fick ett nytt nagellackskit av en kompis igår, han hade lagt en beställning på hårvax och fått med detta på köpet men kände väl inte riktigt att det var hans grej så att säga. Jag tycker alltid att det är kul att testa något nytt och eftersom detta skiljde sig ganska mycket från mina vanliga Essie-lack skrev jag ihop en liten recension.

Penseln är betydligt längre, total längd, än på Essie-flaskorna vilket var lite ovant men absolut inte dåligt. Tvärtom. Däremot var själva borsten på penseln mycket smalare och med en oklar tipp, varken rundad eller tvärt avklippt och mycket svår att använda. Jag är, ytterst ödmjukt sagt, duktig på att måla naglar men det här var svårt. Borsten släppte också ifrån sig väldigt mycket färg men ojämnt så det var inte helt enkelt att få det varken slätt eller snyggt.

Färgen täcker bra, två lager räckte med detta ändå ganska ljusa lack för att få det helt täckande. Ett klart plus. Kan dock vara så att mina två lager nästan var som tre lager då borsten strulade. Men ändå, bra täckande förmåga.

Överlacket var lätt att applicera, med samma dumma borste dock, och ska enligt namnet vara ett gellack men resultatet påminner inget alls om just gellack. Har ni testat exempelvis Essies dito blir ni besvikna på det här. Ganska blankt men inte den där tjocka, fina ytan som gel ger. Däremot med samma tendens att lämna luftbubblor som just gellacken. Var uppmärksam på det när du lackar. Hur bra det faktiskt håller återstår att se.

Jag googlade lite och såg att dessa lack kostar 85 kr/styck vilket är en stor prisskillnad mot Essie så kanske är det inte riktigt rättvist att jämföra. Det är sämre än Essie men för det priset tycker jag ändå att det är väldigt prisvärt. Och jag känner mig redo för en ny vårvecka med nylackade tassar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.