Inspiration,  Sarah tipsar

Orrefors i samarbete med Per Moberg

Så kom den då, nyheten om Orrefors nya samarbete med Per Moberg. Det här samarbetet kom inte som en överraskning för mig då det faktiskt var på gång redan på min tid men produktutveckling tar tid, speciellt när det sker i den här formen med en kändis snarare än en formgivare och någon som inte har möjlighet att vara på plats i hyttan dagligen på samma sätt som en formgivare vid bruket kan.

Men nu är alltså glasen här och vad tycker jag då? Jag är tudelad. Jag förstår inte riktigt prispunkten på glasen och för det priset finns det i mitt tycke inga glas som kan mäta sig med Erika Lagerbielkes Difference-serie. Det är de optimala glasen på så många sätt.
Vin och vattenglasen är heller inte så speciella i mitt tycke men jag gillar ölglasen, de känns som en uppdaterad variant av Nobelölglasen.

unnamed (4)

Summa summarum, lite gott och blandat alltså. Däremot är bilderna på glasen, speciellt dem på Per med glasen i hyttan, fantastiska och jag misstänker att det är Jonas som ligger bakom dem i vanlig ordning då jag tycker mig känna igen ljuset på bilderna och den stämning han skapar i hyttan och i sina bilder. Wow!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.