Inspiration,  Mode & Shopping

Plastbanta

Kanske beror det på att jag har fått barn. Kanske beror det på att jag nyligen har fått diagnosen astma (jo det var visst så tillslut) och tänker mer på min hälsa och mitt välmående. Kanske beror det bara på att det nu bara är dags.

Jag vet inte.

Men det jag vet, på riktigt, är att jag vill plastbanta. Jag vill göra gott. Jag vill inte bidra till att förstöra den här planeten mer. Men jag tycker att det är svårt. På riktigt. För man måste vara otroligt påläst som konsument idag för att det inte ska bli fel. Som att använda tygkassar exempelvis, de är inte alls nödvändigtvis bra som jag faktiskt har trott fram till alldeles nyligen. Och att köpa nytt, i trä, och göra sig av med all plast är ju inte heller bra för den typen av nykonsumtion är också skadlig.

Baby steps alltså, sakta men säkert, jag börjar med alla köksredskap. Bort med plasten och tillbaka med träredskapen. Bara det känns skönt. Jätteskönt! Och jag skulle gärna trilla över rostfria bunkar och måttsatser, eller porslinsdito, på sommarens loppisrundor. Det hade känts bra i magen på riktigt det.

Foto: Artilleriet Kitchen fotat av Kristin Lagerqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.