Inspiration,  Träning & Hälsa

Projicering

Att föräldrar projicerar sina intressen på sina barn är väl, tyvärr, inget nytt. Det mest kända exemplet kanske är pageant-moms i USA men det finns gott om fotbollsfarsor i det här landet också och jag vet att jag har haft långa diskussioner med pappor som ville köpa för små fotbollsskor till sina söner under tiden jag jobbade på Intersport. Att köpa en storlek för små skor till en sexåring vars fötter fortfarande växer och där skorna så gott som alltid var av syntet och inte skinn är helt enkelt vansinne. Det får inte guldklimpen att skruva den som Beckham. Tro mig.

Hur som helst, jag gör mitt bästa för att låta bli det där. Att låta Elliot upptäcka sina egna intressen, men när han nu uppvisar ett stort intresse för böcker och njuter av att sitta och läsa saga, ja då är jag ju inte sen på att vattna det gräset. Om man säger så.

I onsdags klickade jag hem inte mindre än 15 titlar från Bokus som har stor vårrea. Hälften till mig, hälften till Elliot och det kostade inte ens 500 kr. Vilket i sig kändes som rena rånet. Men oj vad jag längtar efter den där leveransen nu, att säga att jag kan ”Vad kör Molly” utantill är en grov underdrift så lite nyheter i biblioteket skadar inte.

Allt eftersom detta intresse uppdagades hos Elliot har jag börjat förstå hur viktigt det faktiskt är för mig. Att läsa. Att få tid att läsa. Att kunna läsa. Jag älskar det. Och jag älskar böcker. Har inte riktigt fastnat för e-böcker ännu även om jag ju kan förstå fördelen när man ska åka på semester och slipper packa ner 5-10 pocketböcker också.

Hur känner ni? Gillar ni att läsa och i så fall, riktiga böcker med blad som ska bläddras eller är ni mer moderna?

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.