Inspiration,  Träning & Hälsa

Shape Up och självmedkänsla

IMG_8757 IMG_8758

Jag läser träningstidningar lite då och då, när andan faller på så att säga. Nu har jag hittat relativt nylanserade ShapeUp som jag gillar jättemycket. Formatet, layout och innehåll lockar mig och i det här numret hittade jag en artikel som handlar om inre hälsa inför bikinisäsongen. Om självmedkänsla och den är så bra att jag skriver av fem punkter ur den rakt av.

Vårstäda tankarnaMånga blir chockade när de upptäcker vad de säger till sig själva eftersom de aldrig skulle säga så till någon annan. Första stegen för självmedkänsla är att lyssna på hur din inre dialog ser ut och välja vilka tankar du vill behålla och vila som ska städas bort. Var vänlig mot dig själv när du städar.

Lyft fram dina andra egenskaperDu är en mångsidig människa full av tankar, känslor, drömmar, mål, charm, intelligens, längtan, idéer och fantasi. Även i bikini. förminska inte dig själv till storleken på en specifik kroppsdel. Du är så mycket mer än så!

Använd kroppen!Din kropp är inte ett prydnadsföremål utan ett bruksföremål.
-Kroppen finns inte till i första hand för att bli tittad på utan är din främsta källa till upplevelser, säger coachen Anna Gordh Humlesjö, och jämför med en videokamera. Huvudsaken är inte att kameran är snygg utan att den fungerar och kan fånga bilder, minnen, känslor och upplevelser. Precis som din kropp.

NjutVägen till njutning går genom dina fem sinnen. Oavsett form och storlek på din kropp kan du tack vare den känna doften av vårblommorna genom näsan, sommarvinden mot din hud och smaken av solvarma jordgubbar. Avled självkritiska tankar genom njutbara upplevelser.

Sluta jämföraHur andra människor ser ut har ingenting med dig att göra och hur du ser ut har inget med dem att göra. Vi har alla helt olika förutsättningar i både arv och miljö som styr hur vi ser ut. Se människor i ögonen och ha roligt med dem i stället för att granska deras kroppar och jämföra dig.

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.