Inspiration

Statistiktapp

I förra veckan hände något som gjorde att Google Analytics slutade fungera på bloggen. De flesta vet säkert vad GA är för något men för er andra kan jag berätta att det är ett statistikprogram som låter oss bloggare, eller webbplatsägare av något slag, följa hur mycket trafik bloggen får, varifrån trafiken kommer, hur länge den stannar, vilket innehåll den tar del av och så vidare. Möjligheterna till information är så gott som oändliga. Ett riktigt roligt verktyg för oss med andra ord och ett slags kvitto från dag till dag på att vi gör något bra, att innehållet tas emot väl och att våra läsare finns kvar.

Men så plötsligt alltså, i förra veckan, störtdök trafiken ner till ett par besök om dagen vilket jag ju förstod var fel. Voine, voine vad jag retade mig på det där innan Alex hjälpte mig och fick det att fungera som det ska igen. Förlorad statistik är dessvärre alltid förlorad statistik, det får jag leva med, men att nu ha fått tillbaka trafiken upp till normala nivåer igen är väldigt skönt. Phew!

Det är lite löjligt, jag vet, men att få ett slags kvitto på att inläggen tas emot på ”rätt” sätt är väldigt rolig feedback att få. Det går inte att snacka bort.

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.