Inspiration,  Sarahs kreativa

Vi har tjuvstartat

Vi har snart varit hemma i två veckor barnen och jag och det är…ingen lätt match. Det vet alla ni som också har haft långa vabb-perioder med småbarn. De klättrar bokstavligt talat på väggarna nu när de är piggare men ändå förkylda och därmed inte får komma till förskolan.

Så vad gör man?

Tja, vi är ju ändå tvungna att gå ut med hunden och det är nog tur. På en runda i förra veckan, strax efter den där stormen som kom men som ingen knappt talade om, plockade vi med oss en massa björkris hem som blåst ner. Det kan alltid komma till användning tänkte jag. Det kanske trots allt blir påsk i år också?

Och den här veckan blev det påsk här hemma. Vi tjuvstartade en eftermiddag när vi liksom var tvungna att hitta på något. Fram med påskpyntet, det lilla vi äger, och sedan fick barnen hänga ägg och fjädrar i det påskris som nu pryder trappan utanför entrén.

Här inne tvinnade jag ihop en krans till fönstret i hallen som jag satte de vackra fjädrarna i som jag köpte i Göteborg för många år sedan.
Ett litet fågelbo blev det också till bordet i matsalen och i det la jag de marmorerade påskäggen jag gjorde för många år sedan. Lite kul att de faktiskt fortfarande är fina, de har inte gulnat vilket jag trodde att de skulle göra.

Och med detta är det nog färdigpyntat här hemma. Elliot fick ett eget påskris också, i vilket han fick hänga de mest färgglada ägg jag sett och han är stolt som en tupp (!). Alla nöjda och glada!

Blir det påsk för er i år tror ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.