Juligt

Bråda dagar

Hur upplever ni de här sista dagarna innan jul? Stressar ni? Chillar ni? Känns det mycket eller lite? Jag tycker nästan man kan se på människor nu hur olika sinnesstämning de befinner sig i. Vissa går snabbare, ögonen vidöppna och lätt anfådda (ok, något överdrivet kanske men ni fattar) och andra traskar lugnt genom livet med en julmelodi snurrandes i huvudet.

Själv är jag någonstans mittemellan tror jag. Det har varit sjukt hektiskt med jobb på sista tiden vilket ju spiller över på allt det där juliga med familjen man vill ägna sig åt. Så det har varit ett evigt jonglerande och balanserande och prioriterande men från och med i eftermiddag lugnar det ner sig lite eftersom man då faktiskt inte längre kan räkna med att skicka kort och hinna få fram dem innan jul. Självklart trillar det in ordrar ändå men det blir inte alls samma tryck.

Så i helgen ska jag istället ägna mig åt att mysa jullov med Elliot, tillsammanstid med familjen, fixa årets julgodis och planera uppesittarkvällen som går av stapeln här hemma på måndag. Nej, den är inte ”planerad och klar” ännu vilket är sååå olikt mig men också säger en del om hur den sista tiden har varit. Tomtenissan har haft fullt upp ok?

Men det känns ändå helt ok, jag lunkar nog mer än jag springer trots allt och jag vevar julmelodier i huvudet för jämnan. Vilka är era favoriter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.