Juligt

Jamen herregud, en gran i November…

Jo alltså när vi var i stugan i helgen passade jag på att plocka med mig lite av naturen hem för att kunna börja skapa jul här hemma. Det kräver sina granrisruskor, kransar, sina tallvippor och sin mossa. Och en gran.

Jag har de senaste åren gjort samma sak, plockat hem en mini-gran eller en mini-tall från Öland, sköljt av roten och placerat den i min damejeanne. Finns få saker som gör det så juligt på ett lagom rustikt sätt som just detta. Det var ju übertrendigt för ett par år sedan men jag har fortsatt och i år är alltså inget undantag.

Barnen är också otroligt imponerade över att mamma kan dra upp en gran, att det är sandmark där uppe och mer eller mindre bara säger plopp behöver ju inte de veta. Just nu är jag Super-mom!

Att vi sedan fick en gran inne redan i November är ju kanske lite pinsamt, eller inte. Jag har ju sagt att jag går all in på ”Novent” i år och då tycker jag granen passar utmärkt där den står. Jag har ju trots allt inte pyntat den ännu. Men det är väl bara en tidsfråga, jag funderar på om inte svarta band, knutna som små rosetter här och var kan vara alldeles lagom i minigranen?

Den stora frågan sedan blir väl snarare vart sjutton vi ska göra av den stora granen för en sådan kommer vi givetvis också att skaffa. Sedan tidigare jular har vi möblerat om här hemma och den tidigare platsen är nu upptagen. Den tåls att funderas på faktiskt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.