jullängtan
Juligt

Jullängtan, den är här nu!

Nu har den kommit, den stora jullängtan! Jag är inte mycket av en Halloween-person, inte alls faktiskt, så när Ölands skördefest är passerad och pumporna börjar kännas passé då är det julen jag tar sikte på direkt.

Åh vad jag längtar i år! Efter ett år då jag ska få vara hemma och ordna med alla förberedelser. Pyssla med lilleman och göra julfint i varje vrå de stunder jag är ensam hemma med lillan. Eller att gå upp och sätta mig vid julgranen och nattamma lillan. Om hon fortfarande vill äta på nätterna då vill säga, Elliot gav ju upp det självmant redan runt 3-4 månader. Vi får se.

Men åh så mysigt allt ska bli. Vi har bjudit in våra familjer till att fira jul här i år, vi måste bara kolla om alla kan först. Att planera julhelgen har ju blivit något av ett större pussel på senare år när familjen har vuxit med barn och kusiner. Men desto härligare!
Hur gör ni? Har ni lätt eller svårt att få ihop julpusslet med era nära och kära? Bor ni nära eller långt ifrån? Det är mycket att ta hänsyn till ju.

Men än så länge längtar jag bara och drömmer mig bort till hyacinter och julrosor, saffransdoft och apelsiner med nejlikor, tända brasor och juleljus och så en Disney-gran såklart. Och glögg. Och önskelistor till tomten. Och förväntningar och glittrande barn och om jag drömmer riktigt, riktigt stort ett par fina, välmatchade syskonbilder. Tror ni att jag kan få till det?

Men just idag längtar jag faktiskt också väldigt mycket efter mamma, som kommer hit för att vara med oss i ett par dagar. Så mysigt det ska bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.