Juligt

Julpyssel på Kalmar Slott

Igår tog jag mig lilleman på en pysselutflykt till Kalmar Slott. De öppnade upp sin borgstuga, vilket egentligen är ett rum under slottet, för pyssel för barn och vuxna och det var så otroligt mysigt.

Elliot var egentligen trött redan när vi åkte dit, det här med att vakna så tidigt som han gör får ju den effekten, men han fick ny energi när vi sprang över vindbryggan in mot slottet i den kalla luften. Han satt faktiskt stilla och pysslade med en apelsin och ett gäng nejlikor en ganska bra stund, för att vara en kille på snart tre år med mycket spring i benen så att säga. Och stolt över sin skapelse är han, höll noga koll på att jag inte glömde apelsinen någonstans när vi skulle hem och bar sedan in den som en trofé framför sig. Gullisen!

Vi hann alltså stanna tillräckligt länge för att jag skulle hinna binda mig en krans i all hast och tänka att ”jag får finjustera den hemma”, växla ett par snabba ord med Madde och Amanda, få i Elliot ett glas saft och mig själv en lussekatt och tja, sen åkte vi hem.

Snabbt in, snabbt ut men det var det värt för åh så mysigt! Lilleman somnade sedan så gott som i bilen på vägen hem, sen över sin lunchtallrik och tillslut slocknade han som en slagen pysselhjälte i sin säng. Min lilla stjärna, så fin! <3

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.