Mode & Shopping

Höststil efter förlossningen

I takt med att det går upp för mig att Queen B snart är här har det också börjat gå upp för mig att jag snart ska klä en icke-gravid kropp igen. En kropp som, om allt går som planerat, dessutom ska amma lilla J ett tag framöver.

Dessutom en kropp som den första tiden efter förlossningen faktiskt fortfarande kommer att se ganska gravid ut och ha ett ömt ärr på magen som jag minns sedan sist inte alltid var det enklaste att klä för att det inte skulle göra ont.

Så hur vill jag då ens klä mig i höst? Ja för det första har jag uppdaterat min garderob med nya höga trosor, även shape-modeller vilket jag minns var en räddare sist. Så skönt att dra upp över en öm mage och ett stort ärr för att hålla allt på plats. Det låter kanske bakvänt men det var super!
Och så har jag sent omsider köpt ett par svarta gravidleggings. Jag har ju inte haft, eller haft behov av, något liknande under hela min graviditet men nu när det blivit något svalare (i alla fall ibland) och tiden direkt efteråt när magen faktiskt fortfarande ser gravid ut kommer de att vara en life saver.

Lite längre fram behöver jag införskaffa ett par nya sköna jeans som är ”snitt vänliga” men det tar vi då. Ett par höga i en shapemodell vore toppen, den klassiska tvätten på Kappahls dito tycker jag är jättefin.

Sen tänker jag mig oversized t-shirts och stickade tröjor (med amningslinne under), skjortklänningar som går att matcha med både strumpbyxor, leggings eller jeans. Jag skulle gärna hitta fler klänningar, gärna med svart botten och blommiga, som har knappar fram eller på något sätt ändå går att amma i. Och som alltid på hösten, nyförlöst eller ej, ett par snygga scarfs att svepa runt halsen eller piffa upp mammatofsen med.

Till allt detta givetvis ett par snygga boots, eller löparskor beroende på tillfället, och en fin handväska. Just denna är en crossbody, vilket känns mest praktiskt med en bebis, och kommer från Sandlund Hossain. Jag klurar på om inte den ska få bli min pushgift till mig själv. Så klassisk och så användbar, inte bara under föräldraledigheten utan under lång tid framöver.

Hur ser ni på höstmodet i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.