Okategoriserade

22 000 steg senare

Lite mör i benen är jag allt nu, den här dagen har varit en sådan där dag när man får precis hur mycket som helst gjort. Vi har dessutom varit ute nästan hela dagen och det var två mycket trötta barn jag nattade nyss. En somnade direkt och den andra var så trött att hon inte orkade somna.

Så vad har vi hittat på? Tja förutom att ta fram och tvätta alla utemöbler, lägga på vasstaket på pergolan, gräva upp, rensa, jordförbättra och så ett helt land på baksidan, väcka jordgubbsplantorna, rensat kryddlandet, vattnat alla planteringar och köpt hem det material vi behöver till uteköket men inte redan hade hemma samt förberett morgondagens bygge…inte mycket.

Det där vasstaket alltså, jag har dragit mig lite för det för det är ett riktigt skitgöra men när det väl är på plats… <3 Det finns inget solsegel i världen som slår känslan av att sitta under ett vasstak med precis lagom lite ljus som strilar ner mellan vasstråna och gör det skönt skuggigt. Medelhavet flyttar norr ut så att säga.

Ser fram emot en likadan dag i morgon, kanske ska vi då också köpa hem den pizzaugn som är lite av huvudanledningen till att vi ens började tänka på ett utekök. Om jag hinner få klart själva köket då vill säga, den måste ju få stå någonstans. Vågar man sätta en deg redan ikväll eller är det att jinxa projektet alldeles för mycket?

Så ja, det här måste vara årets stora trädgårdshelg för alla eller?

Det ”nya” landet som i själva verket var ett misskött köksland från tidigare ägare men som nu har bytt skepnad helt. Istället ska det få husera en ros, pionvallmo, blåklocka, mariaklocka, malva, rosenskära, borstnejlika och daggkåpa. Och vad jag längtar tills det börjar blomma nu!

Och just det ja, i morgon ska plattorna som knappt syns under mossan på bilden ovan få sig en omgång med högtryckstvätten. DET ser jag verkligen fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.