Okategoriserade

Hur var det med den där astman egentligen?

Jag skrev på Instagram (@lifebysarah.se) i förra veckan om att jag skulle gå på de sista undersökningarna i utredningen kring min astmas varande eller icke varande. Så hur gick det då egentligen?
Nja, sådär. Jag har en 80% lungkapacitet ungefär, får upp bra peakar i testerna av lungvolym men dalar/planar ut mycket fortare än vad normalkurvan gör. Så det är inte tveklöst astma men de kan inte heller utesluta det och något är uppenbart fel.

Inte de roligaste nyheterna att få men å andra sidan, problemen hade jag med mig in till undersökningen. Med mig därifrån har jag nya mediciner och en plan för uppföljning av hur dessa fungerar och förhoppningsvis kan mina stackars luftrör få lite avlastning och faktiskt läka. Det kunde varit så mycket värre, det här känns mer som en bump in the road och nu är jag istället försiktigt optimistisk, det kommer nog att bli bättre. Så skönt! Och så tacksam jag är mot den nya, unga, läkare jag fick träffa som tyckte att ”nu får det vara nog, vi måste utreda”. Tack, tack, tack till dig Sofia och till svensk sjukvård.

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.