Okategoriserade

Årskrönika 2013

Eftersom innehållet från min tidigare ”privata” blogg (intressant begrepp det där) inte har fått flytta med hit tänkte jag istället göra en slags årskrönika eller resumé över 2013. Allt enligt min tidigare blogg och de inlägg jag har skrivit och bilder jag har publicerat där. Borde förmodligen be om ursäkt i förväg för det scrollparty som nu lär uppstå men det är ju fritt fram att avstå så att säga. Here we go! JANUARI – en sammanfattning i Instagramform

1. Besökt Formex-mässan innan den ens hade öppnat… 2. …för att hjälpa till med vår monter… 3. …och jobba lite med pressreleaserna på en ganska tom mässa

4. Snygga plåtar i montern 5. Och en sneakpeak på en av vårens nyheter, Hope 6. Fått en rolig inbjudan och önskat att jag kunde gå

7. Betat av på listan och känt att det var väldigt skönt 8. Besökt LNU och lyssnat på studenters presentation och redovisning samt konstaterat att Universitetet gör sitt bästa för att profilera sig 9. Odlat krasse som växer så det knakar!

10. Gått på promenad med liten hund bland mycket snö 11. Drömt om skidåkning igen 12. Fått hem den här roliga apparaten

13. Gosat med Alice som inte alls ville gå ut just den här morgonen 14. Fotograferat makalösa istappar i Kosta, inte av glas utan is 15. Smått otroliga minusgrader, minus 21 i Kosta igår när jag skulle kliva ur bilen. Brr!

FEBRUARI – månadens, vårens, årets (?) höjdpunkt. Semesterresan till Österrike! Men också mycket jobb, en mässa i Frankfurt och ett rött hår som slutade vara rött…

Min resa började redan tidigare i veckan då jag flög till Frankfurt tillsammans med världens bästa chef för att jobba med Ambiente-mässan. På något sätt lyckades vårt resebolag fixa så att jag hamnade på den här sidan skylten och Jenny på den andra. Hm… Kändes ju nästan inte dumt alls som den rookie jag är… Nåja, vi fick oss ett gott skratt!

Jag har myst så mycket jag bara kunnat med den här människan som snart lämnar mig i flera veckor. Kärlek!!

Jag har också busat med den här killen, min ”kvart i sju-åriga” brorson. Kärlek!

Det har varit makalöst vackert, solen har skinit vissa dagar, det har snöat andra dagar. Det har gett oss perfekta snöförhållanden, vet inte en vecka jag åkt utan en enda timme av ”sorbet” i backen. U-N-D-E-R-B-A-R-T!

Tagit klassiska ”kolla hur mycket snö det är på taken”-bilder. Ett måste varje år. Eftersom jag varje år är lika imponerad.

Fina föräldrar tillsammans med världens finaste pojkvän. Tre av mina favoriter!!

Neo och stavarna, en story i särklass! Sista dagen skulle Neo få åka med stavar efter mycket övertalning. I första liften råkar han tappa en och när vi kommer till toppen möter vi en storgråtande Neo. Stackarn var helt förkrossad över sin förlorade stav 🙁 Vi lämnade den andra staven vid lifthuset och åkte vidare mot Saalbach. På väg tillbaka på eftermiddagen, när vi hoppade av liften vid samma ställe kommer liftvakten ut och stoppar oss och frågar om det var vi som tappat en stav? De hade lyckats hitta staven och vips så hade Neo båda sina stavar igen, en dag senare. Helt otroligt vilken service och att de kände igen oss, de måste ha noterat kläderna (vi är ju en ganska färgglad brokig skara när vi kommer åkandes 😉 ) och sedan suttit och letat efter oss i liften. Fantastiskt! Och Neo var så glad igen!

Här hade jag önskat att jag hade min systemkamera med mig istället för min Iphone. Det här blev en ganska vacker bild av vår favoritlift/backe  i det magiska ljuset som bjöds sista skiddagen. Tack Sunlinern aka ”Gubbens backe” för det!

MARS – månaden då Alex åkte till Thailand och vi köpte en lägenhet i Göteborg. Bland annat.

1. Alice och jag har tagit hand om varandra när husse varit borta. Liksom alla snälla vänner och världens bästa familj 2. Alice har börjat med sitt sol-beteende igen 🙂 3. Jag har druckit finkaffe, hemmalatte och mumsat

4. Jag har äntligen hållit mitt löfte till Neo och tagit med honom till hyttan så att han fick prova på att blåsa glas 5. Jag har tränat lite, med betoning på lite… 6. Jag har fördrivit tid genom att läsa tidningar, har världens bästa jobb på så sätt 🙂

7. Vi har fått vår första ”nyckel” till nya lägenheten och nya livet 8. Jag har spanat in Brains i sliperiet 9. Jag har tyckt lite synd om påskliljorna

10. Min snälla chef har tagit hand om mig och sett till att jag har haft mycket att läsa och bläddra i 11. Alice har varit galet glad över att snön kom tillbaka 12. Jag har ätit sushi och druckit vin

13. Jag har ÄNTLIGEN hämtat hem förtvivlat saknad sambo vid stationen 14. Haft med mig finkaffe till jobbet och njutit av varenda klunk 15. Målat naglarna gröna och känt att det var lagom med påskpynt så

APRIL – roade jag mig med att packa, packa, packa och packa. Och att läsa tidningen.

Är inte detta humor så säg? Läser inte barometern jätteofta men gjorde det för ett par dagar sedan och precis bredvid artikeln om falska majblommor ligger guldklimpen som föräldrarna har valt att döpa till Bluebelle. Jag har ju ganska torr humor men det här var faktiskt skitkul. Bluebelle? Är det ett skämt? Eller en majblomma?

MAJ – Alex friade, vi fick nycklarna till nya lägenheten, packade ihop den gamla, gick på årets finaste bröllop och grät oss igenom alla tal till vännerna vi skulle komma att sakna så mycket och så till slut…gick flytten till Göteborg av stapeln. Och då skrev jag så här.

Jag är världens lyckligaste! Jag är Alex blivande fru och jag försöker fortfarande förstå det fantastiska, underbara som har hänt. I fredags, i lägenheten på Första Långgatan, gick Alex ner på knä och friade. Där, i vår nya lägenhet, i vår nya stad, började vi vårt ”nya liv” tillsammans. Så fint att jag blir tårögd nu bara jag tänker tillbaka på det och skriver om det.

Jag hade ingen aning och blev rejält tagen på sängen men svaret var givetvis ja, ja, ja!! Han vet hur han ska överraska mig min blivande man <3

Ringarna är beställda och vi väntar och väntar och väntar. Tänk att det ska behöva ta så lång tid, just nu känns en vecka som en evighet. Men snart, snart har vi våra ringar och inget kunde göra mig lyckligare just nu!

Nu heter alla i familjen Johansson viskade Lowe till mig i kyrkan när Josse och Krille kysstes. För det hade mamma och pappa talat om och han var nog lika glad som jag var över detta, för deras skull, för hela familjens skull och känslan var så påtaglig i kyrkan att jag nästan grät hela tiden. Det var så fint, så känslosamt, så lyckligt, så vackert.

Jag talar så klart om bröllopet vi var med om lördagen innan flytten. Mellan min bästa vän Josefin och hennes Kristoffer. Hela den dagen kan beskrivas med ett ord, WOW! Det var så roligt, allt från timmarna hos frisören på morgonen, till nervositeten en kvart innan vi skulle gå in i kyrkan till festen som följde. Jäklar i havet vilket kalas de bjöd på, det var fantastiskt!

Jag var ju brutalt nervös över mitt tal och hade övat ordentligt innan, fick ett par glasögon att imma igen har jag hört så jag fick nog godkänt på den delen trots allt. Och även om jag var grymt nervös är det i efterhand ett roligt minne. Jag tyckte om att få hålla ett tal till min bästa vän, hur ofta gör man det egentligen? Får tala till någon utan att personen avbryter eller flikar in? Nu fick jag tala om för henne hur mycket hon betyder för mig i flera minuter utan avbrott, det var jätteroligt!

Jag hade ju ett par andra uppdrag under kvällen och har dessvärre inte så många bra bilder så jag har istället lånat en bild av en av Josses vänner som har cirkulerat på Facebook, tack Sofie för lånet och hoppas att det är ok?! Så fina att jag blir tårögd nu när jag skriver om det mer än en vecka efteråt <3

Måste ju också erkänna att det nu blev ännu roligare och pirrigare att börja tänka på vårt eget bröllop men det är ett helt annat inlägg egentligen, nu njuter vi ett tag till av hur fantastiskt fint det här var!

20130530-223405.jpg

Kära vänner, familj, främlingar och vänner jag inte känner än. Vi är framme nu!
Den här dagen kom fort och lika fort är den förbi. Jag har massor att skriva om, bröllopet med stort B, hur de sista dagarna har varit, jobbet. Men just nu skriver jag bara det här, vi är framme.
Det lilla vi hade med oss i bilen, bara det som behövs fram till kl 09 i morgon när flyttlasset anländer, är uppackat. Vi har handlat lite och efter lite tid och med ett modigt hjärta har Alice vågat göra sina behov i storstan.
Jag grät i morse, grät i förmiddags, grät när vi låste lägenheten i Kalmar och lämnade nyckeln till flyttkillarna. Men när vi kom fram hit, kom till vårt nya hem, kändes det genast bättre. Att lämna ett hem innan det kändes som att det fanns ett nytt var tufft. Men desto skönare att inse att jag faktiskt känner mig hemma i nya lägenheten.
Så nu sitter jag med Alice på golvet i ett tomt vardagsrum, dricker vin i en kaffemugg och känner mig lugn!
I morgon kommer äntligen våra saker och detta kan bli ett hem på riktigt, det ser jag fram emot!

JUNI – i Juni längtade jag mycket. Vi hade precis flyttat men eftersom det varit så mycket att göra på jobbet hade jag knappt varit hemma och inte hunnit landa. Jag behövde semester. Och jag längtade efter nedanstående.

Semester

Stugan i Byerum

Min familj

Min brorson

Lata dagar i solen

Jordgubbar i mängder

Sand mellan tårna

Bra sommarläsning

JULI – ägnades åt en hel del jobb, ett efterlängtat besök hemifrån i form av Maggan och Janne, vår första tur ut i skärgården och så slutligen, semester. Men också en del träning.

20130716-193314.jpg

I eftermiddags tog Alex och jag en PW längs hamnen i Göteborg. Förbi operan, casinot, gästhemmen och ut på Lilla Bommen och tillbaka.
Nästan en timme var vi ute och så blev det en spontan löpning sista 10 minuterna för att vi kände för det. Åh så mysigt det är att kunna träna tillsammans ibland och att kunna träna på tider när man är som piggast. Semester deluxe 🙂

Idag åkte hela lilla familjen ut till Saltholmen och vidare med båt till Styrsö för ett par timmars sol och sommar-känsla. Kunde inte helt förklara för Alex i morse varför jag så gärna ville åka iväg mer än att ”jag vill känna att det är sommar”. Jag fick precis det jag önskade, sol, havsdoft, skärgård och en klippa att ligga och sola på. Lillan fick springa fritt och tyckte nog ganska länge att det var en kul utflykt även om det blev alldeles för varmt på slutet.

Min solbränna har blivit en sisådär 200% bättre den här helgen. Eller rättare sagt, det lilla som nu finns har kommit den här helgen, innan dess fanns det inte alls. Lite lagom stramt i huden nu efter timmarna på klippan med vinden som helt och hållet trollade bort hur stark solen var. Precis som sig bör i en skärgård med andra ord.

Nu ligger lillan och sover här hemma och hjärtat och jag tittar på den fantastiska Wimbledon-finalen. Jisses vilka bollar! En mycket soft söndag med andra ord!

AUGUSTI – vi åkte till Gran Canaria på semester och sammanfattade den så här i bilder och siffror

Ja i alla fall en del av semestern som spenderades på Gran Canaria, närmare bestämt på Playa del Cura på öns södra kust. Det var så vackert, semestern har varit precis hur bra som helst och här är en del av bilderna.

Obligatorisk ”på-flyget-ner”-bild

Vi har läst…

…hittat Fanta Zero Limón

Badat massor!

Så här går det när ens bror struntar i att åka förbi butiken, man köper bling-bling på plats 🙂

Vi har besökt Puerto Rico

Jag har tagit många fina kort på min kärlek

Isglass i skuggan, det är grejer det

Badat lite till…

Palmerna utanför hotellet var minst sagt idylliska.

Ja det är en kort variant av en mycket, mycket bra resa som vi är supernöjda med och inte ångrar en sekund. Mys!!

Antal podcasts med Fredrik och Filip vi har lyssnat på: tappat räkningen

Antal gånger Alex har vunnit över mig i skitgubbe: 52

Antal gånger jag har slagit Alex i skitgubbe: 48

Antal gånger jag har doppat huvudet när jag badat: 1

Antal isglassar jag har ätit: 4

Antal gånger jag har badat i havet: 0

Antal böcker vi har läst totalt: 6

Antal groggar vi drack (per person) för att undvika sjukdom efter restaurangbesök en kväll: 3

Antal dopp i poolen varje dag: skulle säga ca 6

Antalet år domaren dömde Ariel Castro till på den livesända rättegången från Ohio: livstid + 1000

SEPTEMBER – åkte till Paris för att skapa montern på Maison et Objet och upplevde ett Paris i 40 graders värme, kände mig som Carrie Bradshaw, upptäckte Rawfood och Superfood. Inte i Paris dock. Där serverades bara vitt bröd. Överallt. Hela tiden. Endast. Vi blev också med bil igen. Lycka!

Nu har jag anlänt till Paris och eftersom arbetet i montern befann sig lite i ett läge där vi inte kunde göra så mycket lämnade vi mässan efter att ha gjort vad vi kunde och åkte till hotellet för att jobba istället. En tur runt kvarteren där hotellet ligger har det också blivit för att hitta ett ställe att äta på och jag kan återigen konstatera att Paris är en väldigt fin stad. Det finns nog inga fula Parisare, inga trekvartsbyxor och foppatofflor här inte, samtliga är tres chic!

Köpte med mig lite färsk frukt hem från fruktståndet precis bredvid hotellet och har nu mumsat på saftiga nektariner samtidigt som jag betat av mailen och svarat på en del samtal. Klockan ringde 04 i morse och jag är riktigt, riktigt trött redan nu så det blir en tidig kväll ikväll för att vara pigg i morgon då vi tänker hänga på låset på mässan kl. 08 när den öppnar.

PS. Har den mest förtjusande franska balkong man kan tänka sig och att sitta med öppet fönster och arbeta här har inte varit smärtsamt alls. Inte ett dugg faktiskt.

OKTOBER – jobbade, sprang, njöt av att vara hemma mer efter en September månad som inneburit turnéliv både i jobbet och privat. Fokuserar på lugnet och myset. Som en grötfrukost.

Kl. 07 slår de upp dörrarna på WayCup runt hörnet och där mötte jag upp Emma för en jättegod och mysig grötfrukost. Gröten var magisk och jag kommer fortsättningsvis alltid röra ner äppelbitar i gröten, och linfrön, och en massa annat gott. Nam-nam-nam!

För den som vill finns även nybakat bröd, pålägg, kaffe, the, juicer av alla de slag och en massa annat gott! Detta lovar jag mina vänner, nästa gång ni kommer och hälsar på är det hit vi ska gå. Bland annat.

NOVEMBER – började verkligen landa i Göteborg och påbörjade min Detox. En månad när livet liksom bara flöt på. Skönt!

Idag är det första dagen av min Detox som är tänkt att pågå i fyra veckor, två med ett schema och två veckor med ett nytt. Jag har nu fått mitt schema för de första två veckorna och har börjat äta och dricka enligt det idag. Jag mår prima, ingen huvudvärk, inget illamående. Men jag har varit trött idag. Om det beror på detoxen vet jag inte, det kan ju faktiskt lika gärna bero på något annat.

Jag valde att lyssna på kroppen och har sovit en stund mitt på dagen när det kändes som att jag behövde det.

Vad har jag då ätit och druckit? Jag började dagen med en kopp citronte, följde upp med en supersmoothie, ett snacks och nu senast en sen lunch (mer som middag just idag) i form av torskrygg och grönsaker. Nom-nom!

Kvar idag är ytterligare ett snacks samt en grön supersmoothie som grand finale! Hungrig? Nope! Inte proppmätt men aldrig hungrig skulle jag beskriva det som. Samtidigt dricker jag detox te från Pukka varvat med örtte från samma märke. Förvånansvärt gott, smaken fänkål/kardemumma lät ju annars ganska avskräckande… 🙂

So far so good med andra ord!

DECEMBER – månaden när Sven först hindrade mamma och pappa från att komma hit, när de tillslut kom helgen efter, när jag köpte alla mina julklappar på 1,5 h och njöt av julmyset i största allmänhet. Firade också en fantastisk jul men det har jag ju nästan precis skrivit om så den tar jag inte i repris 🙂

I fredags kom de, i dag åkte dem hem. Fort som attans går det när man har roligt och det har vi verkligen haft. Roligt, trevligt, mysigt, lugnt och skönt. Det känns som att vi har gjort väldigt mycket men det har aldrig känts stressigt. En fredagskväll hemma med god mat, en lördag på stan med gofika, gurksmoothies, shopping, champagne hos Forssén & Öberg och middag på Puta Madre. En söndag med vinterstudion, drömbilder från alperna, ett fixat köksgolv, ett par timmar på Jul på Liseberg och middag hemma igen innan jag körde dem till stationen med den lilla blå.

En riktigt, riktig bra helg på alla sätt och vis som jag hoppas att vi kan göra om!

Ja kort sammanfattat var det så här mitt 2013 såg ut. Ett år då det kändes som att ”allt hände”. Det har varit intensivt, ska inte påstå något annat. Men också väldigt roligt. Jag gillar årskrönikor och årsresuméer, det är ju då man inser hur mycket roligt man gör och hur mycket roligt man får uppleva. Fantastiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.