Okategoriserade

Årsresumé 2015

Dag från år 2015 du alltid kommer minnas? Enkelt, 30/1. Givtetvis. Dagen då jag blev mamma till världens finaste lilla Superhjälte. Efter 26 h kamp var han äntligen hos oss, vår lilla Elliot. 4 kilo ren kärlek <3

Bästa köp? Vi har mest shoppat saker till Elliot i år men att skriva bröstpump eller bilbarnstol som svar på den här frågan känns fruktansvärt osexigt. Den nya soffan till övervåningen däremot, mycket, mycket najs. Sitter i den i skrivande stund. Ah!

IMG_3714

Sämsta köp? En Bumbostol. Totalt meningslös. Jag tror att Elliot satt i den max fem gånger. Någon som behöver en?

Beskriv din stil under året som gått? Haha, från gravid ”Barbamamma”…minus en sisådär 20-25 kilo till en ny form som jag fortfarande inte trivs i. Min stil är återigen klassisk. Så skulle jag nog beskriva den. Även om just detta skrivs iklädd årets jultröja, Elfie Selfie som är allt annat än klassisk. Men hey, det är ju bara jul en gång om året och min nya form går hjälpligt att klä i ”klassiskt” till vardags. Det får en la va gla’ för så att sä’.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Elliot. Om och om igen. Och det där avslöjandet i Juni om att min bror och hans fru väntar barn. Superhjälten ska få en liten kusin och shit vad roligt rent ut sagt!
Det faktum att världens bästa Jennie och Jimmy blev föräldrar till världens finaste Sixten bara tre veckor efter Superhjälten ankomst har gjort det här året en sisådär 100 ggr bättre. Så mycket roligt vi har upplevt tillsammans!
Vi bestämde tid och plats för vårt stundande bröllop och tanken på det har gjort mig glad många gånger. Alex och min relation, hur vi har blivit som föräldrar. Det där samtalet om att jobbet var mitt var också ganska kul. Äh, ni känner ju mig, jag är en ganska glad person. Wihiiie!

IMG_1640

Genomdrev du någon stor förändring? Jag blev mamma, räknas det? 😉 ”Genomdrev” vetesjutton men omställning, herregud vilken omställning. Att gå från att bara vara sig själv till att bli någons mamma, det har varit en resa. Jag var förberedd men det har ändå varit en berg-och-dal-bana. Som för alla andra. Jag är för alltid förändrad. Jag är bättre. Jag är Sarah 2.0

Reste du utomlands? Nej. Och det här är lite av en chock att upptäcka men jag gjorde faktiskt inte det och det är första året på jag vet inte när. Inga semesterresor och ingen jobbresa utomlands, jag som annars varit iväg och farit allt som oftast. Blivit mamma som sagt… Men jag åkte ju över bron och lämnade fastlandet, det är inte illa.

Vad skrattade du åt? Väldigt mycket! Tack och lov. Vi har tittat igenom alla säsonger av Vänner och det gör sig liksom inte utan skratt. Men jag har också skrattat åt saker i vardagen, tillsammans med Alex, tillsammans med vänner, tillsammans med kollegor. Jag har lätt till skratt och det är en egenskap jag är väldigt glad över. 

Vad har du tittat på, på TV? Den faktiska tv-tiden har minskat markant, och just TV som i ”television” har vi inte tittat på mycket på flera år hjärtat eller jag. Men det som möjligtvis har snurrat i bakgrunden mest av allt är sport. Vinterstudion, PL, CL och så U21 EM i somras såklart! Jag är en sportnörd och det står jag så gärna för.

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat. I år igen. Men förra året gravid och detta år nyförlöst med kejsarsnitt. Det har funnits hinder jag inser det. Jag inser också att nu i slutet av året hade det gått att träna mer. Men jag har prioriterat annorlunda. 2015 har gått åt till att föda barn, att vänja sig vid mammarollen, att läka, att sluta amma (det blev ju lite av ett projekt…) och att lära sig kombinera den nya mammarollen med att jobba igen. Nu tar jag sikte på 2016 och nya träningsmål. Nu känns det mer rimligt än det har gjort 2015, ibland måste man ju inse sådant också… Har jag läst någonstans…

Vad önskar du att du gjort mindre? Oj. 

IMG_1755

Bästa boken du läste i år? BOK?? Kanin Saga? Kanin-Bad? Nej ärligt talat, jag är glad om jag får bläddra igenom ett magasin då och då eller scrolla igenom min Feedly (RSS-läsare för bloggar).

Största musikaliska upptäckten? Jag outade ju denna guilty pleasure på Facebook för en tid sedan så jag kan ju lika gärna göra det här också. Justin Bieber. Holy Moly. Men jag måste ju tillägga att det är en låt. EN LÅT. Love Yourself. Det är sannerligen en ny upptäckt.

IMG_8089

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? GLADARE! Tröttare men gladare. Så trött att jag gråtit stundtals men ändå gladare. Andra har sagt det innan mig men att få barn är så otroligt mycket glädje.

Största misstaget? Att jag inte stod på mig mer gentemot sjukvården när jag slutade amma. Att få en mjölkstockning som satt i i 11 dagar var…fruktansvärt. Jag har flera gånger tänkt att jag borde stått på mig i olika situationer under året. Jag är för snäll, på ett dåligt sätt och det får nog banne mig bli ett mål inför 2016. Mindre snäll. Låter ju fint det, men ni fattar hur jag menar eller hur? Inte snäll på bekostnad av mig själv för det går senare ut över min lilla familj. Dem jag älskar mest. Oj så fel!

Lärdom om dig själv under året? Jag har förbannat svårt att be om hjälp. Alldeles för svårt. Och hur fan kan det vara svårt egentligen? Det borde vara så enkelt. Det är det inte. Jag ska jobba på det, promise! Återigen, mål 2016

Största framgången på det privata planet? Jag kan ju inte svara ”Elliot” på precis varje fråga och att benämna sitt lilla barn som en framgång kanske inte känns helt rätt heller så det faktum att jag lyckades byta jobb mitt under min föräldraledighet ser jag som en stor framgång. Jag sökte jobbet när Elliot var tre veckor gammal, var på min första intervju när han var fem veckor gammal och signade pappren när han var runt fyra månader. Är det rätt jobb, rätt person, så går den typen av otänkbar ekvation faktiskt ihop.
Men jag kommer aldrig glömma när rekryterings-Linda ringde och jag satt i bilen med Elliot. ”Kan du prata?” frågade hon, ”absolut” svarade jag, ”ska bara peta in en napp först”. Hon trodde nog inte att jag var riktigt klok 🙂

Vad spenderade du mest pengar på? Elliot. Det visade sig att en liten bebis behöver en väldig massa saker. Och att en nybliven mamma tycker att det är fantastiskt roligt att få shoppa till sin lilla pöjk. But who’s counting… hrm…

Något du önskade dig och inte fick? Det känns ju fel att ens tänka så, herregud jag fick ju Elliot, den bästa present man kan tänka sig. Jag önskade mig smärtlindring av den jäkla EDA:n och det fick jag inte. Hade varit skönt inbillar jag mig. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jag var mitt uppe i ”sluta-amma-hantera-mjölkstockning” och därför var jag lite suddig men eftersom jag ätit helt ägg- och mjölkfritt under tiden jag ammade och nu alltså inte behövde tänka på detta längre bjöd Alex mig på en helt fantastisk frukost med godsaker jag inte fått äta på väldigt lång tid. Ljuvligt! Jag blev högtidligt bortskämd av mina killar hela dagen <3

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja ni, visst finns det sådant som smärtlindring under förlossningen, att slippa den där mjölkstockningen och att Elliot inte skulle varit mjölkproteinallergisk men nu känns allt sådant trivialt. På allvar. Jag har haft världens bästa år och att be om mer hade varit rent oförskämt. Det finns dessutom, med all oönskvärd tydlighet, så otroligt många i världen som har det svårt just nu och det gör mig otroligt ledsen. Mitt år har varit kanon och jag är så tacksam och lycklig över det! <3

Lärde du dig något nytt? Hahahaha. Jag blev liksom mamma. Det är nytt. Det kom nya känslor, nya tankar, nya uppgifter, nya bekantskaper. Allt har varit nytt. Nytt, nytt, nytt. 2015 = nytt. Typ så.

De bästa nya människorna du träffade? Får som sagt alltid lite ångest över sådana här frågor men mina nya kollegor, det har varit nedrans trevliga bekantskaper hela bunten. Att få gå till jobbet, skratta och ha roligt samtidigt som man producerar riktigt bra saker tillsammans. Det är en skön känsla!

Något du var stolt över? Here we go again. Elliot. Är så vansinnigt stolt över den lilla Superhjälten. Och så är jag stolt över mig själv, och över Alex och vårt sätt att tackla det här med föräldraskapet. Vi gör ett grymt jobb tillsammans. Och så var det det där med att jag lyckades byta jobb mitt i föräldraledigheten. Coolt ändå.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag vet redan nu att jag har spännande utmaningar framför mig i nästa år, jag säger inte mer än så just nu, och dem ska jag ta mig an med ro. Jag ska försöka oroa mig mindre (herregud all denna oro som någon kastade efter mig så fort Elliot lyftes ur min mage. Gah!) Och så ska jag börja prioritera mig själv, ett par löparrundor i veckan med bara jag, lurarna, musiken och stegen. Det ska vi väl kunna ordna?

Högsta önskan just nu? På ett personligt plan önskar jag mig en God Jul tillsammans med vår familj. ”Tillsammanstid” med dem som betyder allra mest för mig (skriver detta fredagen den 18:e December).

På ett högre plan önskar jag mig fred på jorden och att alla länder i världen tar ett gemensamt ansvar för att behandla varandra med värme, respekt och ödmjukhet. Att vi tar hand om varandra och våra medmänniskor tills den där freden är ordnad. Att alla sträcker ut en hand och välkomnar en medmänniska hit, till Sverige och att vi gemensamt tar ansvar för det som heter integration. Det kommer aldrig att gå annars. Kärlek och respekt <3

Gott Nytt År fina bloggläsare! Vi ses nästa år, då tänkte jag ta tag i mina nyårsmål och ta en titt på hur väl jag lyckades med mina mål för 2015. Vi ses väl?!

Foton: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.