Fixat & Donat,  Juligt,  Okategoriserade

Att fylla en adventskalender

Jahopp, så var man då en av de föräldrar vars stora mission i November är att hitta lagom stora, inte värdelösa, små pryttlar att fylla paketkalendern med. Jag som var så nöjd med att ens ha hittat och skapat själva kalendern.

Nåväl.

Jag tänker att det kan vara rimligt att blanda lekisar med nyttogrejer och sådant som han faktiskt behöver. Därför har jag också i vissa fall frångått storlekskravet, det får lösa sig med paket som sticker upp ur lådorna och så vidare. Allt löser sig. Hellre en bra present än en som enbart är med för att den är liten. Just nu tänker jag mig någon russinask, lera, fingerfärg, leksaksbil, strumpor, vardagströjor till Föris och kanske någon fin julaftonsutstyrsel. Och en prydnadstomte till rummet.

Har ni fler bra tips på vad man kan stoppa i kalendern till en liten kille som snart fyller två?

Något som i alla fall är ett måste är ett kalenderljus att ställa bredvid adventskalendern och tända vid paketöppningen. Hur fint var inte det här från normann copenhagen? Finns hos Royal Design!

4 kommentarer

 • Anna

  Åh så mysigt med massor av småpaket, mitt absoluta favoritpyssel inför jul.
  Jag tror Maja var 2,5 år första året jag gjorde kalender och inte jätteimponerad av mina paket, men idag är hon överförtjust… Här kommer några tips som kanske funkar även på en snart 2-åring ?
  Tandborste, hårborste, reflexfigur eller reflexlampa (finns i olika färger på Claes Ohlson), pepparkaksformar (djur, flygplan och andra olika former och storlekar finns hos citygross att köpa styckvis), pixiebok, studsbollar, vantar, badskum… Ja jag kan hålla på ett tag till men vi ses ju innan det är deadline för kalendern ?

  Hoppas på att få se en bild på kalendern när den är klar, lycka till!

  • Sarah

   Åh vilket proffs du är, det här var ju hur mycket bra grejer som helst!! Just det jag var ute efter, praktiskt saker som kommer till användning och inte bara någon plastig skitleksak som han ändå inte tycker är rolig. Tack snälla, lover att visa bilder på den helt färdiga kalendern sen 🙂 Ses om ett par veckor, KRAM KRAM

 • Ida

  Min treåring älskar att klippa och klistra, så här blir det klistermärken, tejp-rulle, ögon-paljetter och sådant smått. Jag kan tipsa om loppisar, de flesta ställer fram julsaker nu. Jag har bla. köpt en tomte-kylskåpsmagnet och en liten glob som det snöar i. Jag hittade lite Duplo-djur till samlingen också. Så lätt hänt att den där kalender blir en dyr historia, men på loppis kostar det ju inte många kronor. =)

  • Sarah

   Men åh tack, ännu fler bra tips och idéer! Nu känner jag att min första egentillverkade paketkalender kommer att bli en riktig succé tack vare dig och Anna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.