Okategoriserade

Att träna igen

Jag nämnde ju för ett tag sedan att jag fått en plats på MammaFitness speciella program för Hypotyreos och jag har nu följt detta i fem veckor. Hur är det då? Tja…

Jag har lite svårt att formulera mig men i mitt tycke har detta varit överskattat. Jag har fått kontakt med en PT och en kostrådgivare. Kostrådgivaren började med att i sitt första mail till mig kalla mig för Sofia och därefter skriva ett långt (standard)mail som gjorde det väldigt tydligt att hon inte alls läst de kommentarer jag skrivit om varje dag i deras egna system. Uppförsbacken efter det var ganska brant. Sedan har det blivit bättre men hon ger mig inget nytt utan konstaterade istället att ”du känner dig själv och din kropp bäst, det är inte så mycket jag kan tillägga”. Trist eftersom det var just det här jag hade hoppats på, nya infallsvinklar, ny kunskap, ett nytt upplägg. Men nej.

Det som däremot har varit bra har varit tränaren och träningen. Jag har verkligen kommit på hur kul det är att träna igen, jag har fått in en rutin som fungerar och jag har insett att jag kan köra slut mig fullständigt med ”bara” hemmaträning. DET är jag glad för!

Så summa summarum, att hålla koll på sitt intag, att väga och mäta och vara väldigt noga är viktigt. Med eller utan MF. Det finns betydligt bättre och smidigare appar för att registrera kost på det sättet och det behöver man alltså inte MF för. (Tips! Lifesum)

Men att ha hittat tillbaka till träning igen är superskönt! Att inse att det går att få till mellan kaoset som ibland (!) uppstår är en skön insikt och att kunna göra det hemma gör tröskeln betydligt lägre när barnen har gått in i sitt sommar-sov-mode vilket innebär oroliga nätter och olidligt tidiga mornar. Eller vad sägs om att kolla klockan när lillan slår upp sina blå alldeles klarvaken och pigg och inse att det står 03:52? Slår vad om att fler av er gick och la er då än gick upp. Och ja, jag fick titta flera gånger. 

Nåja, träning alltså, lite som att cykla har det visat sig!

Bilder från en bättre PW uppe på ön, mamma på vift en stund, mycket nöjd som synes.

2 kommentarer

 • Josefin

  Hej, och tack för en ärlig recension av MF hypo! Har varit nyfiken och sugen på att köpa abonnemang, och i princip a l l a andra omdömen har varit (lite för) översvallande positiva.
  En fråga gällande deras träningsupplägg för oss med hypo – är det fokus på styrka eller cardio, och i vilken intensitet?

  • Sarah

   Hej fina,

   Först och främst, FÖRLÅT!! Har inte sett din kommentar förrän nu *skäms*. Men ja, tankarna om MF är dubbla, det är inte dåligt men jag hade hoppats på mer. Fokuset på träningen låg på styrka absolut, cardio till viss del men då i form av långa promenader i ”prat-tempo” och inte mer än så. Träningen var det jag gillade bäst som du läste och PTn var grym!

   Lycka till om du väljer att haka på!
   KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.