Okategoriserade

Boktips från bokklubben

Så här i sommartider är det säkert inte bara jag som läser mer (läs: ofantligt mycket mer) jag tycker mig se instagram fyllas av pockettravar på vart och varannat sängbord och det ser ju så härligt ut. Kanske är det bara i min lilla filterbubbla det ser ut så men det tror jag faktiskt inte.

Hur som helst, efter att ha kört på med bokklubben i tre (!) år har vi hunnit läsa väldigt många böcker, heja oss! Vi har läst både högt och lågt, bra och…mindre bra. Och jag tänkte att jag kunde dela med mig av Drejarestigens bokklubbs topp 5 rankade böcker. Japp, vi betygsätter samtliga böcker, jättekul att gå tillbaka och jämföra ju!

Håll i er, här kommer vår topp 5 i omvänd ordning, trumvirvel… På plats 5

5. Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr
En fantastiskt fin och välskriven bok om en tid som inte var fullt så fin. Stycken, händelser och personer ur den här boken återkommer till mig än i dag. En bladvändare.

4. Den glömda trädgården av Kate Morton
En väldigt vacker bok, engelsk landsbygd, historiens vingslag, dåtid som blandas med nutid. En mysig bok, viss spänning och mystik men framför allt stämningsfull.

3. Florence Stephens förlorade värld av Ebervall & Samuelson
Den här boken är ju lite speciell då det är en skildring av en faktisk person, skriven av två jurister som samlat all dokumentation från de uppmärksammade rättsfall hon var delaktig i, brevväxlingar och andra officiella handlingar. Jag älskade den här boken men tror kanske inte att den är för alla. Läs den om du har ett intresse av historia och om du bor i trakterna kring Växjö, läs den först och åk sedan till Huseby Bruk för en rundvandring. Det gjorde några av oss i bokklubben och det var verkligen kul!

2. En handfull vingar av Sue Monk Kid
Åh, ännu en bok som fastnat. Där karaktärer, händelser och situationer blandat med den tidens racism fastnat för alltid. Det här är en måste-läsa-bok för vem som helst, annars går man miste om mycket. Vacker och djupt sorglig på samma gång.

1.Näktergalen av Kristin Hannah
Ja vad ska man säga om den här boken? Kanske bara LÄS DEN! Den fick 10:or av nästan alla i vår bokklubb och det är den verkligen värd. Den är allt som man vill ha av en bok, spänning, drama, avsky, sorg, kärlek. Ska du bara läsa en bok i sommar är det den här. Punkt.

Ja, som ni ser, inte mycket chic-lit här inte, det är inte riktigt så vi väljer i bokklubben. Oftast. Vi har försökt någon gång men röstat ner den boken så hårt i efterhand att vi nog drar oss för att försöka igen. Men min egen sommarläsning brukar bestå av så gott som enbart chic-lit så jag återkommer med ett inlägg om det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.