Okategoriserade

Dags för vaxduk

I helgen, trots det då något sämre vädret, plockade vi fram våra utemöbler. Solen är ju på väg tillbaka och då vill vi vara förberedda för att flytta ut. Det var liksom dags, pergolan och altanen såg så himla tomma ut utan möbler. Men så snart det stora bordet och stolarna kom på plats så kändes det så himla rätt igen.

I år är året då pergolan ska få något slags ”tak” eller i alla fall mer heltäckande solskydd. Jag tror att vi sätter ett rektangulärt solsegel under själva ribborna. Det kommer bli bra det.

Men när vi plockade fram bordet påmindes jag om att bordsytan inte är så fin längre. Den skulle behöva tas om hand lite riktigt, slipas och målas, och det tänker jag göra på sikt men på lite kortare sikt behöver bordet en duk. För att det är fint, och för att skydda det från vidare slitage.

Eftersom det är en duk som kommer att få ligga på hela sommaren valde jag en traditionell vaxduk som jag tror står emot väder och vind lite bättre än de avtorkningsbara dukar jag också tittade på. Jag blev faktiskt positivt överraskad över hur fina alternativ det finns nu. Återstår nu ”bara” att plocka fram alla dynor och kuddar och invänta snäppet bättre väder innan även de får flytta ut.

Bild från Jysk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.