Okategoriserade

Den där pizzaugnen

Ja den kom ju faktiskt redan i förra veckan, i torsdags, så vi kunde bränna in den då (ska eldas i 30 minuter och sedan kallna helt innan man använder den för matlagning) och sedan ha premiär i fredags. Till och med vädret var med oss och tillät en första pizzakväll utomhus.

Och helt ärligt, det blev en succé! Jag hade nog väntat mig en del strul, att det tar lite tid att lära sig osv. men icke. Pizzadegen var perfekt, värmen kom upp som den skulle och pizzorna blev såå bra. Dofterna i trädgården ska vi inte bara tala om!

Så ja, ni som funderar på om det är värt det? Hugg en innan de tar slut precis överallt!

Vi köpte en Ooni Karu vedeldad som det går att köpa till en gasolbrännare till om man vill. Men varför skulle man vilja det, att den är just vedeldad är ju lite av hela grejen. Möjligtvis om du vill använda den till mycket annat också, då blir ju temperaturen enklare att justera med gasol.

Att grädda en pizza nu tog lite drygt 60 sekunder. Vi vände pizzorna efter ungefär 40 sekunder för att få en jämnare gräddning och det blev kanon. Alla i familjen kunde med andra ord få sina pizzor ungefär samtidigt. Perfekt!

Nåväl, vi hade så mysigt när vi bakade och gräddade våra pizzor och den här godingen kommer nog bli välanvänd i sommar. Och vinter. För hur mysigt känns det inte att gå ut och grädda pizzor mitt i vintern?
Å andra sidan var ju det här, ett glas vin i pergolan inte helt fel det heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.