Okategoriserade

Det juliga inlägget

Är ni klara med upplägget för julen? Vart ni ska fira, vilken dag här och vilken dag där osv? Eller gör ni likadant varje år så det är aldrig en fråga?

Vi har blivit klara och vet nu att vi ska fira julafton hemma hos mamma och pappa på Björkholmen i Karlskrona tillsammans med min bror och hans familj. Så mysigt! Det känns som att det var länge sedan vi firade just julafton där men när jag ser tillbaka är det egentligen inte alls länge sedan, det är bara det att det har hänt så mycket med barnen att det känns som en ocean av tid. Konstigt det där.

Sen firar vi med andra sidan av familjen med klassisk kalkonmiddag hos svärmor och det är så underbart att få göra så tycker jag, då förlängs ju hela julen och myset och den där trygga känslan med familjen. Jag inser att jag verkligen är bortskämd när jag skriver så men ni ska också veta att jag uppskattar det jag har enormt mycket. Jag tar det inte för givet på något sätt men jag njuter av det till fullo.

Vilket också för mig in på nästa tanke, är det någon Kalmar-bo som känner till en julklappsinsamling i stan? Till barn och familjer som inte har samma möjligheter som jag? Jag vet att det brukar poppa upp men inte exakt vart, tipsa mig gärna för detta är definitivt något jag vill göra med barnen.

Har ni börjat gå loss på julaktiviteterna ännu? Smakat glöggen? Sneglat på adventsstjärnorna? Köpt hem något nytt julpynt som liksom fick komma fram direkt utan att passera lådan med julpynt i väntan på advent?
Jag har nästan kunnat hålla mig ännu, städade bort de sista pumporna häromdagen för att göra plats för det juliga inom kort. En sak har jag däremot gjort, köpt mig en jultidning att bläddra i som lite plåster på såren över den uteblivna bokklubbsträffen i tisdags. Något roligt måste man ju få ha som sjukling.

Bild: ett av de nya julmotiven i Cardlys motivbank (OBS! Reklam!)

6 kommentarer

  • Sarah

   Tack snälla! Det ska jag följa upp, låter ju kanon och jag kan inte tänka mig att Giraffen gör mindre i år efter nyöppningen utan snarare mer.
   Tack för tipset!

 • Anna Forsberg

  Alltså jag är så redo för julmys nu!
  Igår fick första amaryllisen följa med hem från affären, skulle ju vilja att det blommar fint lagom till bokklubben kommer på besök.
  Så nu måste det vara fritt fram för övriga adventsförberedelser också tänker jag 🙂

  • Sarah

   Åh ja, har varit sååå sugen på en amaryllis men än så länge har det ”bara” blivit två små hyacinter. Sååå redo jag också 🙂

 • Karin Beronius

  Nordic Choice Hotels har varje år ”ensam julgran söker klappar” och skänker en tia till kampen mot människohandel (om jag inte minns fel) för varje julklapp. I Kalmar är det på Hotell Packhuset.
  Scandic hotell har tidigare samlat in julklappar tillsammans med Lasarushjälpen.
  Kalmarhjälpen ska tydligen samla in klappar på Baronen i en pop-up-butik.
  Stadsmissionen samlar in klappar, men tyvärr sitter de och öppnar paketen. Jättekul när man lagt sig vinn om att göra ett så fint paket som möjligt. För mig är det halva nöjet (som gärna går över styr)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.