Okategoriserade

Dubbelliv

Just nu känns det lite som att jag lever ett dubbelliv. Eller kanske ett trippelliv om jag ska vara helt ärlig.

Ett liv som föräldraledig med bara Juliette hemma. Det är tyst, stilla och lugnt på ett sätt som det sällan är annars. Fortfarande ganska overkligt och med känslan av att jag ”skolkar” eller gör något fel som bara går hem och myser med bebis efter att ha lämnat storebror på förskolan.

För det är ju det andra livet. Ensam med båda barnen hemma några timmar på eftermiddagarna och måndagar och fredagar då Elliot inte är på förskolan. Det är inte fullt så tyst, stilla och lugnt. Inte alls faktiskt. Då gäller det att aktivera och underhålla och se till lillasyster ändå är hyfsat nöjd med att hänga med. Phew!

Och så det tredje livet, när vi är hemma hela familjen på kvällar och helger. Det är något helt annat det. Visst kan man få krupp då också, Alex och jag tittar på varandra över köksbordet ibland och skickar stärkande blickar när 3,5-åringen utmanar. Eller kärleksfulla blickar när han bjuder på klokskaper på ett sätt som bara en 3,5-åring kan. Men just det där, att vi gör det tillsammans, är så himla skönt. Elliot avgudar sin pappa så när han är hemma har jag liksom inte en chans, vår tid är den andra tiden på något sätt och då njuter jag!

Så alla dessa tre ”liv” har sitt, något som är så otroligt värdefullt på sitt sätt. Det gäller bara att tänka på just det, just då. Passa på att njut av bebis nu. Eller av storebror nu. Eller av familjetiden tillsammans nu.

Tre liv i ett, tänk ändå, vilken lyx! Och med sömnbristen som ursäkt kan man dessutom unna sig oändliga koppar kaffe. Det är den andra lyxen det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.