Okategoriserade

En enkel krans

Jag binder tydligen ingen vanlig dörrkrans i år, inte för att jag inte vill men jag verkar bara inte få tummen ur. Det är minst sagt högsäsong för Cardly (ho ho ho) så mycket jobb och mycket mys med barnen men inte just någon krans.
Oh well, det blir jul ändå eller hur? Och tro nu inte att jag inte har julpimpat entrén, för det har jag banne mig gjort det är bara just det där med kransarna. En dubbeldörr, med stora glaspartier, på ett sekelskifteshus, det förpliktigar på något sätt.

Men.

Jag gjorde något helt annat i år istället. Det enklaste av alla enkla pyssel skulle jag tro. En pepparkakskrans.

Du behöver
-En bit kartong
-Pepparkakshjärtan
-Hobbylim
-Ett vackert band
-Florsocker eller kristyr

Jag började med att lägga ut en ring av Pepparkakshjärtan för att se hur stor min ring skulle bli. Jag använde köpekakor, någon annan kanske bakar egna, oavsett kommer de att vara olika stora så något exakt mått går inte att säga. Sedan måttade jag och klippte en ring av pappkartongen som passade min pepparkaksring.

Därefter var det bara att limma på pepparkakorna och som synes gjorde jag två lager, viktigt då att låta det första lagret torka ordentligt mellan varven. Limmet i sig gör pepparkakorna lite mjuka innan det torkat.
Därefter limmade jag på varv nummer två, lät det torka och pudrade sist florsocker över hela härligheten och hängde upp den i köksfönstret. Det luktar ljuvligt!

Har du pysslat något i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.