Okategoriserade

En trip till…

Vet ni, mamma och jag ska åka på en liten utflykt. Eller inte så liten faktiskt, det lät som att vi skulle ta med oss kaffekopparna ut på trappen typ. Nej, vi ska åka till Köpenhamn! Bara en dag, tåget tur och retur, och det ska bli så underbart!

Tanken dök upp när Alex var iväg med sin herrklubb för några helger sedan, ”jag behöver komma iväg”. För me-time, för att ladda batterier och för att bryta det mönster som det ju blir när man går hemma och servar två barn varje dag (Seriöst, vissa dagar tror jag knappt att jag kommer ut ur köket mellan alla måltider, mellis, matlagning och sanering av köket efter alla dessa). Så då frågade jag mamma och hon ville haka på och det ville hon så nu sticker vi.

Eller nu och nu, i mitten av Juni sticker vi. Och det ska blir så himla kul! Och skönt. Och mysigt. Och nästan lite busigt. Snacka om mamma på vift.

Hur jag ska klara av att vara ifrån Juliette en hel dag vet jag knappt om jag ska vara ärlig, det kommer att värka i hjärtat. Elliot har jag ju övat mig på att vara ifrån tidigare men båda två? Lillan? Nej, det kommer att bli svårt det ska jag inte sticka under stol med. Men då gäller det ju att 1. Minnas känslan jag hade den dagen när Alex var iväg. ”Jag-behöver-ett-break-känslan”. Och 2. Fokusera på allt det härliga med den här dagen.

Jag är, och har varit, alldeles för dålig på att ta mig tid iväg från barnen. Det låter ju konstigt men jag tror ju snarare att små pauser då och då gör mig till en bättre mamma. Och då är det ju väldigt konstigt att jag inte prioriterat detta mer. Men nu så, sakta men säkert, ett första steg. Eller tågresa. Till Köpenhamn.

Dejligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.